Regionale toestelfinales Valkenswaard

Het is zaterdag 10 juni. In een volgepakte en warme sporthal de Belleman te Valkenswaard vinden de regionale toestelfinales plaats (regio Brabant Zuid-Oost). Op elk toestel (balk, sprong, brug en vloer) nemen de beste regionale turnsters het tegen elkaar op in een reeks korte, spectaculaire wedstrijden van ongeveer een half uur per ronde. Maar liefst elf meiden van Dioscuri kwamen tijdens deze wedstrijden in actie. Genieten voor het publiek: op de meerkamp wordt immers nog wel eens gerekend en “behoudend” geturnd. In een toestelfinale is dat niet aan de orde en kunnen de turnsters maar één ding doen: in een alles of niets poging gaan voor het podium.

 En alles werd het voor Anouk van den Brand (Jeugd 2 4de Divisie). Als enige in haar categorie liet zij half-in heel-uit sprongen (halve schroef gevolgd door een hele schroef in de tweede fase)  zien. Haar gedurfde technieken werden terecht beloond met goud. Haar dag was helemaal geslaagd toen ze in de volgende ronde op brug het zilver binnen sleepte. Ook Julia van Hoof (Junior 4de Divisie) was in vorm en pakte met een knappe balkoefening het zilver. Eveline den Ouden (Jeugd 1 D1) wist, strak en geconcentreerd turnend als altijd, met twee zilveren medailles (sprong en balk) het Dioscuri succes compleet te maken. Amy Jones (Jeugd 2 4de Divisie) kwam als reserve turnster in actie op vloer, goed voor een tiende plaats. Karlijn Limbourg (Instap D1) en Veerle Dahler (Pupil 2 D1) tenslotte kwamen op vloer resp. brug in actie en wisten daar een 5de resp. 8ste plaats te bereiken.

 In de categorie D2 turnden de Dioscuri meiden verdienstelijk, maar bleef Roois medaillesucces uit. Puk Glorius en Nora Wijnen (Pupil 2 D2) turnden netjes op balk, maar voor beide werd door een val van het tien centimeter brede toestel het podium onhaalbaar (5de en 8ste). Nora mocht ook uitkomen op sprong, wat resulteerde in een 9de plaats. Janne Oerlemans (Jeugd 1 D2) en Lindsy Hagelaars (Pupil 1 D2) zetten prima brugoefeningen neer. Helaas was de concurrentie sterker en vonden de meiden zich terug op plek 9 resp. 8. Lieke de Visscher (Pupil 2 D2) tenslotte had zich voor liefst drie finales geplaatst: vloer, brug en sprong. Ze turnde sterk en gewaagd, maar greep op alle onderdelen net naast een podium plaats: 4de, 6de en wederom 4de.

 Al met al geslaagde en succesvolle kampioenschappen voor Dioscuri. Geweldig gedaan, turnsters en trainsters!

Zilver voor Anouk van den Brand

Zaterdag 24 juni vonden in Kaatsheuvel de Districtsfinales voor de 4e en 5e divisie plaats. De beste 36 turnsters per categorie van de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg streden om de titel Districtskampioen 2017.

Namens Dioscuri kwamen in de eerste wedstrijdronde Birgit Maurix (Jeugd 2, divisie 5) en Amy Jones, Anouk van den Brand en Mikayla Clarke (Jeugd 2, divisie 4) uit. Birgit turnde een stabiele en verdienstelijke wedstrijd. Met name op vloer kwam ze goed uit de verf. Birgit wist uiteindelijk tot een totaalscore van 38,900 pt te komen, goed voor de 34e plaats. In de andere baan turnde Amy, Anouk en Mikayla. Hun wedstrijd begon op vloer. De oefeningen van Amy en Mikayla werden beiden met een score van ruim in de elf punten beloond. De start van Anouk’s oefening was niet zoals gehoopt. De muziek begon halverwege en Anouk raakte van haar à propos. Desondanks wist ze er het beste van te maken en turnde ze al improviserend van de ene hoek van de vloer naar de andere. Anouk turnde keurig alle verplichte elementen en haar oefening werd dan ook, net als die van haar clubgenootjes, met een ruime 11 gewaardeerd. Op naar het tweede toestel, sprong. Mikayla moest helaas een val incasseren na één van haar overslagen. Anouk daarentegen vlóóg over de pegasus. Met twee keer een half in/heel uit wist zij zelfs in de twaalf punten te scoren en lag zij halverwege de wedstrijd op medaillekoers. Op brug lieten de dames alledrie een keurige oefening zien. Helaas werd de opzwaai bij Amy door de jury niet als boven horizontaal bevonden en kreeg zij een half punt aftrek. Ja, het is en blijft een jurysport. Op het laatste toestel, de evenwichtsbalk, wist alleen Anouk te blijven staan. Haar balkscore van 11,150 pt bleek genoeg. Anouk werd 2e! Een ontzettend knappe prestatie, waarmee ze ook promoveert vanuit de 4e naar de 3e divisie. Naast een prachtige zilveren medaille ontving Anouk, ja hoe kan het ook anders in Kaatsheuvel, twee vrijkaartjes voor de Efteling. Een leuke attentie van de organiserende vereniging.

’s Middags was het de beurt aan Junior (Divisie 4) Julia van Hoof. Julia heeft dit jaar ontzettend veel progressie geboekt en een succesvol wedstrijdseizoen achter de rug. Ze begon haar wedstrijd ook nu weer sterk, op het onderdeel sprong. Op brug bleef de score wat achter bij de verwachtingen, maar op balk wist Julia weer in de elf punten te behalen. Julia eindigde de wedstrijd ijzersterk, met een 12,450 pt op vloer. In het eindklassement eindigde ze knap op de 13e plaats.

Turnontmoeting Dioscuri – OBC – SfH

Op vrijdag 23 juni organiseerde Dioscuri’94 een regionale turnwedstrijd met deelname van recreatieleden (de meiden die één uur per week trainen) van OBC uit Eindhoven, Sport for Health uit Son en Breugel en natuurlijk de Dioscuri’94 Sint-Oedenrode als thuisvereniging.

Aan het toernooi namen maar liefst 143 turnsters en turners mee. Jawel, ook turners: ook onder jongens wint de turnsport sterk aan populariteit. In de warme sporthal De Streepen (waar de organisatie voor extra waterflesjes had gezorgd) streden de sporters verdeeld over 2 wedstrijden om de medailles. Er werd enthousiast en met veel inzet geturnd, waarbij OBC zich over de gehele linie iets sterker toonde dan Dioscuri’94 en de winst pakte in het medaille klassement. Het veel kleinere Sport for Health weerde zich dapper en kon huiswaarts keren met twee zilveren plakken in de bagage.  Al met al een zeer geslaagd toernooi, mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers van de deelnemende verenigingen!

Het opgemaakte medaille klassement zag er als volgt uit:

Goud

Zilver

Brons

OBC

5

4

7

Dioscuri’94

5

3

2

SfH

0

2

0

Uitslag per wedstrijd en per leeftijdscategorie:

W1 Groep3

1. Tess Boets (OBC) 30,200

2. Anouk Berger (OBC) 29,900

3. Nina Lecluse (OBC) 29,700

Runner-up: Esmee van Kuik (Dioscuri’94) 29,600

W1 Groep 4

1. Elize van Kuik (Dioscuri’94) 34,400

2. Saartje Renders (Dioscuri’94) 34,100

3. Naomi van Maurik (OBC) 33,700

Runner-up: Sara Berger (OBC) 32,300

W1 Groep 5

1.  Mijntje van Etten (OBC) en Nieke Rongen (Dioscuri’94) 34,700

3.  Isis van Berlo (OBC) en Tyara Balentien (OBC) 33,900

Runner-up: Jente Kastelijn (Dioscuri) 33,400

W1 Groep 6

1.  Ines Keijzers (OBC) 32,900

2. Daantje Wijnen (OBC) 32,600

3. Roos Gijsen (OBC) 32,500

Runner-up: Ebbie Langelaan (OBC) 32,400

W2 Groep 3

1. Jazzlyn Krayo (Dioscuri’94) 33,200

2. Quinty Peters (Dioscuri’94) 32,000

3. Nova Meesters (Dioscuri’94) 31,900

Runner-up: Suze Ketelaars (Dioscuri’94) 31,800

W2 Groep 4

1. Tessy van der Velden Jonkers (Dioscuri’94) 33,600

2. Julia vd Laar (Dioscuri’94) 33,500

3. Anouk Potter (OBC) 33,200

Runner-up: Lynn Raaijmakers (Dioscuri’94) 33,100

 

W2 Groep 5

1. Indy van Eijck (OBC) 33,100

2. Suze Habraken (SFH) 33,000

2. Tara Karsmakers (SFH) 33,000

Runner-up: Megan van der Beek (Dioscuri’94) 32,000

W2 Groep 6

1. Lynn van Eck (Dioscuri) 32,300

2. Janne Baars (OBC) 32,100

3. Lisa van den Hurk (Dioscuri’94) 31,800

Runner up: Lente Besling (OBC) 31,500

W2 Groep 7+

1. Lizzy van der Hoeff (OBC) 35,300

2. Fabienne Kneepkens (OBC) 34,700

3. Frederieke Reekers (OBC) 34,600

Runner up: Sophie van de Laar (Dioscuri’94) 34,500

Clubkampioenschap Dioscuri 2017

Zondag 28 mei vonden bij hoge temperaturen de clubkampioenschappen voor de selectieturnsters van Dioscuri plaats.

In de strijd om de titel Clubkampioen D1 kwam met name Keri goed uit de startblokken. Zij behaalde maar liefst 14.200 pt. Op balk waren het Karlijn, Naomi en Evelien die uitblonken, met allen 14 punten of hoger. Amy scoorde goed op brug, terwijl Veerle heel knap voor het eerst een zolendraai in haar brugoefening turnde. Noa behaalde een nette 13.500 pt op sprong. Uiteindelijk ging het brons naar Naomi, het zilver naar Amy en de titel Clubkampioen D1 naar Karlijn.

De wedstrijdgroep van Dioscuri kent dit jaar een recordaantal bovenbouwturnsters. Vijftien meiden namen het tegen elkaar op. Het ging er sportief aan toe en er werden veel nieuwe elementen geshowd. Amy liet een hoge salto achterwaarts op vloer zien, Julia een hele schroef, en Larissa een nieuwe sprongencombinatie: wisselloopsprong loopsprong. Ook op sprong werden nieuwe elementen geprobeerd. Elena liet een half in half uit zien en Anneke turnde een half in heel uit. In de medaillecategorie Divisie 5/6 ging het goud uiteindelijk naar Bente. Birgit won het zilver en brons was er voor Larissa. In de categorie Divisie 3/4 was het goud voor Anouk, het zilver voor haar zus Sterre en het brons voor Jade. Anouk behaalde van het totale bovenbouwteam de hoogste totaalscore en mag zich een jaar lang clubkampioen van de bovenbouw van Dioscuri noemen.

’s Middags was het de beurt aan de D2 en Jong Talent. Ondanks het warme weer werd door iedereen goed geturnd. Het was een spannende wedstrijd waarbij het verschil in de details zat. Nora greep met 48,800 pt net naast de medailles. Lieke werd met 48,950 pt derde, Lindsy met 49,050 pt tweede en Clubkampioen D2 werd Puk.

In de categorie Jong Talent tot slot was de spanning bij de jonge meiden van de gezichtjes af te lezen. Maar ze hadden zeker ook plezier en genoten volop. Trots lieten ze zien wat ze allemaal wel al niet geleerd hebben dit jaar. Lara turnde een prachtige salto vanuit de trampoline, terwijl Fay een hele mooie handstand platvallen liet zien. Juultje en Kaatje turnde met name op vloer erg netjes. Op balk was het Imke die verraste. Roos turnde overall het sterkst. Zij werd met volle overtuiging Clubkampioen van de Jong Talent, gevolgd door Lara en Imke.

Regio- en Districtsfinales Someren

Zaterdag 20 mei vonden in Someren de Regiofinales 6e divisie plaats. Zondag 21 mei de Districtsfinales voor de niveaus D1 en D2.

Larissa Timp, Junior divisie 6, kwam namens Dioscuri in actie op de zaterdag. Larissa begon haar wedstrijd op de evenwichtsbalk. Ondanks de nodige zenuwen bleef ze tijdens de radslag knap staan. Bij de pirouette moest Larissa de balk helaas vroegtijdig verlaten. Desalniettemin scoorde Larissa nog 9,200 pt. Het tweede onderdeel, vloer, ging erg goed. Larissa’s oefening werd beloond met 10,450 pt. Een mooie score. Ook op het onderdeel sprong liet Larissa een nette score noteren: 10,250 pt. Larissa maakte haar wedstrijd goed af. Alles lukte tijdens haar brugoefening en verdiend kreeg ze dan ook 10,400 pt. Met een totaal van 40,300 pt werd Larissa knap 10e in het eindklassement.

Zondags tijdens de Districtsfinales streden Karlijn Limbourg, Puk Glorius, Lieke de Visscher, Nora Wijnen en Evelien den Ouden op het hoogste podium in de categorie D1/D2. De beste 28 turnsters per leeftijdscategorie uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg namen het tegen elkaar op. ‘s Ochtends was het al heel vroeg de beurt aan Karlijn, die liet zien goed mee te kunnen in de top van de Instap D1. Met een totaalscore van 52,375 pt kwam Karlijn slechts 0,325 pt tekort voor de bronzen medaille. Ze werd knap 5e. Puk, Lieke en Nora traden ’s middags aan in de categorie Pupil II D2. Ze startten ijzersterk op balk. Alledrie wisten ze te blijven staan op het zenuwentoestel. Vooral Lieke wist haar optimale vorm goed vast te houden, wat uiteindelijk resulteerde in een hele mooie 8e plaats. Puk eindigde op de 21e plaats en Nora op de 25e plaats. D1-Jeugdturnster Evelien sloot de wedstrijddag af in Someren met een keurige 13e plaats. Met name de turnsters uit de regio Limburg zorgden voor flinke concurrentie. Desalniettemin heeft Evelien dit jaar zeker haar visitekaartje afgegeven in de D1.

Dioscuri sluit competitie af met tweemaal winst!

Afgelopen zondag 14 mei waren de laatste competitiewedstrijden voor de Dioscuri-turnsters. De meiden uit de D1 en D2 namen het op tegen turnvereniging Sportief uit Oss.

Namens de D1 kwamen Karlijn Limbourg, Naomi van der Post, Noa der Kinderen, Keri Habraken, Amy Pompen, Amber Minten, Evi van Bers en Evelien den Ouden in actie. De twee instappertjes Karlijn en Naomi turnden allebei super goed op de balk. Ze bleven beiden bij de koprol staan en behaalden scores van respectievelijk 14,500 pt en 13,600 pt. Noa, Amber en Evie lieten sterke brugoefeningen zien. Amber zelfs met een kip aan de hoge legger. Keri en Amy scoorden hoog op het onderdeel sprong, waar Keri een huizenhoge streksalto liet zien. En ook Evelien was weer goed in vorm. Op vloer scoorde ze maar liefst 15,100 pt. Amber deed niet veel voor Evelien onder. Zij werd beloond met 14,900 pt voor haar vloeroefening. Op alle toestellen turnden de meiden een goede wedstrijd. De overwinnging ging overtuigend naar Dioscuri (269,450 tegenover 261,050 van Sportief). Evelien eindigde in het individuele klassement op de 1e plaats, Karlijn werd 2e en Amber deed ook weer goed mee: zij werd knap 4e.

Imke Dirven, Nicci Verheijke, Lindsy Hagelaars, Hanna Hessels, Lieke de Visscher, Puk Glorius, Jindy van den Oever, Alysha Broeders en Janne Oerlemans gingen de strijd aan tegen het D2-team van Sportief. De dames zorgden voor een mooie overwinning. Dioscuri scoorde maar liefst 315,850 pt tegenover 302,150 van Sportief Oss. Janne blonk met name uit op sprong. Ze behaalde maar liefst 14,050 pt voor haar overslagen. Ook Nicci sprong zichzelf naar een hoge score (13,400 pt). Op balk wist Hanna zichzelf te overtreffen door voor het eerst haar hele oefening op de balk te blijven staan. Ook Lindsy turnde stabiel op de evenwichtsbalk. Op brug lieten Imke, Jindy en Alysha hun kwaliteiten zien. Alysha turnde een mooi hoge buikdraai en bij Jindy lukte het ophurken. Op de vloer tot slot waren het Puk en Lieke die hoog scoorden. Puk zelfs 15,400 pt. Overall wist Puk de hoogste score bij elkaar te turnen en daarmee de 1e plek. Lindsy werd 2e en Lieke behaalde een mooie 3e plaats.

Daarmee zitten de competitiewedstrijden erop. Het wedstrijdseizoen echter nog niet: de Clubkampioenschappen staan nog voor de deur, en ook enkele individuele wedstrijden staan nog op het programma.

Sterre van den Brand op halve finale NK

Zondag 7 mei, tijdens de voetbalwedstrijd Excelsior – Feyenoord om de landstitel, meldde Sterre zich in Rotterdam voor de halve finale NK turnen dames 3e divisie. Met de slechts 5,5 uur per week die ze bij Dioscuri traint een hele knappe prestatie om op dit podium te mogen aantreden. Volop genieten dus, was de inzet!

Als allereerste van Dioscuri in het spiksplinternieuwe wedstrijdpakje dat BonFloor in de meivakantie nog heeft gemaakt, en aangemoedigd door haar familie en door vrienden die geheel onverwacht helemaal naar Rotterdam waren gekomen voor Sterre, begon Sterre haar wedstrijd op sprong. Daar werd ze meteen met een dilemma geconfronteerd. Gaan voor kwalificatie voor een landelijke sprongfinale of gaan voor de meerkamp? Uiteindelijk besloot ze om het af te laten hangen van de eerste sprong: half in, heel uit. Die voerde ze technisch heel zuiver uit, maar wel maakte Sterre twee grote stappen bij de landing. Te riskant om nog voor de toestelfinale te gaan, dus toch nog maar een tweede half in, heel uit. Dit keer een hele strakke met slechts één stap. Gemiddelde: 12,050 pt. Een hele goede start van de wedstrijd.

Op naar brug. Daar steeg Sterre letterlijk boven zichzelf uit. Een keurige oefening afgesloten met een huizenhoge salto halve draai af. Werkelijk prachtig om naar te kijken! De score viel echter wat tegen: een 10,600 pt. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat echter helemaal nog niet zo’n verkeerde score. Slechts zeven meisjes wisten hoger te scoren.

Door naar de evenwichtsbalk, waar het inturnen heel stabiel verliep. Tijdens de wedstrijd verloor Sterre echter één keer haar evenwicht. Helaas een val. Sterre maakte haar balkoefening wel goed af en eindigde met een nette twistsalto. Resultaat: 9,900 pt.

Tot slot de vloer. Het toestel waar Sterre normaal het minst gespannen voor is, maar vandaag toch wel het meest. Sterre heeft de laatste paar weken (vrijwel) niet kunnen trainen vanwege een enkelblessure. Een verre van optimale voorbereiding dus. Toch voelde het inturnen goed en besloot Sterre haar volledige vloerprogramma te turnen. Alles of niets. En dat werd beloond: 11,900 pt.

Sterre eindigde in het all-roundklassement met een puntentotaal van 44,450 pt knap als 8e. De beste 6 kwalificeerde zich voor het NK volgende week in Almelo. Op sprong en vloer eindigde Sterre als 4e. Een prestatie om trots op te zijn en weer een prachtige ervaring rijker!

Zusterstrijd bij Dioscuri

Op zaterdag 22 april traden in Sporthal De Streepen de twee Bovenbouwteams van Dioscuri tegen elkaar aan in competitie verband. De onderlinge sfeer was prima, maar tegelijkertijd was het duidelijk dat geen van beide teams wenste te verliezen.

 Zeker in het begin ging de strijd gelijk op. Ook in de competitie wordt een meerkamp (vloer, brug, balk en sprong) afgewerkt, en na twee van de vier toestellen hielden de teams elkaar praktisch in evenwicht. Daarna was het echter gedaan met de weerstand van het dapper strijdende tweede team. Teveel individuele fouten maakten dat het eerste bovenbouwteam met ruim tien punten verschil (224.20 om 214.15) er met de winst vandoor ging. De eerste drie plaatsen individueel waren voor Anouk van den Brand, Julia van Hoof en Amy Jones.

 Mooi was het om te zien dat ook deze oudere meiden nog steeds progressie boeken. Zo liet Nienke van der Vleuten voor het eerst een streksalto in haar vloeroefening zien. Anneke Verwaard turnde voor het eerst een salto met halve draai als afsprong van de brug. De altijd spectaculair turnende Julia van Hoof tenslotte oogstte applaus voor haar salto achteruit met hele schroef. Al met al een prima voortzetting van het wedstrijdseizoen voor de Dioscuri meiden!

 

Clubkampioenschappen Dioscuri’94

Op vrijdag 21 april was Sporthal De Streepen het sfeervolle decor van de clubkampioenschappen voor recreatieleden van Dioscuri’94. En weer een nieuw record kon genoteerd worden: meer deelnemers dan ooit, maar liefst 98, streden in vijf categorieën om de titel van Clubkampioen 2017. Voor een volle tribune werd met veel plezier en inzet geturnd.

In groep 3 wist Suze Ketelaars met maar liefst 35.45 punten de gouden medaille te veroveren, net voor de eveneens sterke Babette Wielens (zilver) en de bronzen Janne Vervoort. Elin de Baaij, Jazzlijn Krayo en Quinty Peters misten in deze categorie maar net het podium.

Net als vorig jaar ging Elize van Kuik er met het goud vandoor (37.70!), dit keer in groep 4. Saartje Renders die vorig jaar net naast een medaille greep, wist dat dit jaar goed te maken met een zilveren plak. Demi de Gruiter tenslotte pakte net voor Julia van de Laar, Lien van der Sande en Marit IJzendoorn het brons. Elize pakte met haar torenhoge score eveneens de titel van Onderbouwkampioene Dioscuri’94.

In groep 5 maakte Corrina Vargas Bongers haar favorietenrol waar. Zij wist met 45.60 punten Nieke Rongen en haar zus Samanta en Jente Kastelijn voor te blijven. De laatste twee scoorden beiden 43.80 en mochten beiden met een bronzen plak naar huis. Megan van der Beek, de onderbouwkampioene van vorig jaar, Iris van Druenen (vorig jaar brons) en Jill van de Wetering deden het prima, maar vielen net buiten de prijzen.

In groep 6 lag met het vertrek van Lindsey Hagelaars naar de wedstrijdgroep van Dioscuri de wedstrijd geheel open. Lisa van den Hurk greep haar kans en beklom met 43.90 pt de hoogste tree van het ereschavot. Shaunté van Boxmeer pakte het zilver, maar net voor Kiki Merkx. Fenne van der Pasch, Lynn van Eck, Yalloe Timmers en Kirsty van den Akker turnden goed, maar kwamen net te kort voor eremetaal.

In groep 7+ tenslotte pakte Sophie van de Laar met een schitterende 45.10 het goud, waarmee ze de eveneens sterk turnende Isis Peters en Anne Kluijtmans naar de tweede resp. derde plek verwees. Lexus den Hollander, Pleun van de Merbel, Laura van den Hurk en Maud van Vugt eindigden achter dit trio binnen een punt van elkaar.

De titel van Bovenbouwkampioene Dioscuri’94 ging hiermee naar Corrina Vargas Bongers.

Al met al een prachtig en geslaagd kampioenschap! Vrijwilligers, dank voor jullie bijdrage en alle deelnemers gefeliciteerd met jullie prima prestaties!

https://www.dropbox.com/sh/gjdwnrcfmxuh2lg/AADV1eR-C4KoUOKNhpT6S3Gja?dl=0

 

 

Dioscuri – De Meere

Zaterdag 15 april 2017, dé grote dag voor de Jong Talentjes van Dioscuri. De allereerste wedstrijd voor Kaatje van Wanrooij, Lara der Kinderen, Roos van Hoof, Juultje Verhoef, Imke Hemels en Fay Janssens. Extra vroeg wakker, kriebels in de buik, haren in een strakke vlecht en vooral veel zin in deze speciale turn-ochtend.

De jong talentjes namen het in sporthal de Streepen op tegen twee teams van turnvereniging De Meere uit Boxmeer. Het was wel even wennen, voor het eerst met zoveel publiek en met een echte jury, maar de meisjes hebben het prima gedaan. Mede dankzij Lara, die maar liefst 14 punten op vloer scoorde, wisten de talentjes van Dioscuri het onderdeel vloer zelfs te winnen. Op brug presteerde Roos goed (12,800 pt). Kaatje en Juultje deden het prima op de evenwichtsbalk (10,100 en 9,800 pt). En op sprong gooiden Imke en Fay hoge ogen (Imke 12,450 pt en Fay 12,550 pt). Eindresultaat voor de Dioscuri-talentjes: een mooie derde plaats, met slechts één punt verschil achter De Meere 1. De verdiende eerste plaats was voor het team De Meere 2.

Kaatje, Lara, Roos, Juultje, Imke en Fay kregen een mooie bronzen medaille. En wat waren ze trots! Ze hebben voor het eerst mogen proeven aan het wedstrijdgevoel en waren met name onder de indruk van de opkomst: op muziek, onder luid applaus en voor het eerst in het Dioscuri wedstrijdpakje. Dat smaakt naar meer!

Na de Jong Talent kwam ook het Dioscuri D1 team tijdens dit Paasweekend thuis in actie. Zij namen het op tegen De Meere 2 D1 uit Boxmeer. Amber Minten, Amy Pompen, Evelien den Ouden, Evie van Bers, Keri Habraken, Naomi van der Post, Noa der Kinderen en Veerle Dahler kwamen in actie. Noa liet een hele goede balkoefening zien en behaalde voor het eerst in haar turncarriere boven de 13 punten op dit onderdeel (13,100 pt). Veerle deed het ondanks haar enkelblessure erg goed op brug en balk, op beide onderdelen behaalde ze 13,400 pt. Voor Amber was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze liet een mooie vloeroefening zien, goed voor 13,300 pt. Keri (13,900), Evie (13,500) en Evelien (13,900) behaalde eveneens mooie scores op vloer. Naomi (12,950) en Amy (13,000) zetten een mooie sprongscore neer. Helaas ging ook hier de winst naar De Meere: 273,500 pt tegenover 264,200 voor Dioscuri.