Podiumplaatsen voor Dioscuri


Afgelopen weekend vonden in Boxmeer de individuele KNGU-wedstrijden plaats. Op zaterdag 24 februari 2024 was het de beurt aan Veerle. Ondanks een matige voorbereiding door een zware enkelblessure, turnde ze een goede wedstrijd. Op de brug liet ze een mooie oefening zien, die beloond werd met een 10.45 en de 9e plek. Op de balk voerde Veerle een strakke balkoefening uit, 10.85 punten. Uiteindelijk eindigde Veerle knap op de 8e plek.

Op zondag 25 februari 2024 was het in wedstrijd 1 de beurt aan Lis. Lis vormde samen met de turnsters van V&K Uden een team. Ze turnde een zeer strakke vloeroefening, die beloond werd met een 13.65 en een 4e plaats. Dit team eindigde knap op de 2e plaats. Individueel eindigde Lis op het podium op de 3e plaats!

In wedstrijd 3 was het de beurt aan het supplement E-team, bestaande uit Elize, Esmee, Mairy, Sylvie, Laura en Roos. Elize turnde een prachtige overslag halve draai over de pegasus en behaalde de 1e plaats. Esmee voerde een zeer strakke balkoefening uit, zelfs met een geslaagde arabier, met een score van 11.45 en ook een 1e plaats. Mairy liet twee mooie sprongen zien over de pegasus, waarvoor ze knap een score van 10.60 behaalde. Sylvie turnde een mooie opzwaai op de brug met een score van 10.15. Laura voerde een prachtige half in half uit over de pegasus uit, met een score van 11.10. Roos liet zeer mooie spagaatsprongen zien in haar vloeroefening, goed voor een 11.80 en een 2e plaats. De turnsters turnden allemaal een zeer stabiele wedstrijd en werden beloond met een geweldig mooie 1e plaats.

Met deze schitterende prestaties hebben de dames bewezen dat doorzettingsvermogen en teamwork leiden tot indrukwekkende resultaten. Dames, jullie mogen trots zijn op jezelf!