Algemeen

Waar Dioscuri’94 het recreatieve gym- en turnaanbod verzorgt, zijn de wedstrijdturnsters ondergebracht bij Dioscuri. Dioscuri kent drie groepen: de Jong Talent groep, Wedstrijdgroep A, Wedstrijdgroep B. Deze groepen staan onder leiding van Marlou van Roosmalen. Heeft u na het lezen van onderstaande behoefte aan meer informatie over (het lidmaatschap van) een van deze groepen dan kunt u met Marlou contact opnemen door te bellen naar: 06-25110918.

Jong Talent

De trainsters van Dioscuri en Dioscuri’94 zijn gedurende het hele jaar alert op nieuw talent. Getalenteerde meisjes worden voor de Jong Talent groep gevraagd. Het doel van dit selecte groepje is het klaarstomen van de meisjes voor een van de wedstrijdgroepen van Dioscuri. Gedurende één of twee jaar trainen de talentjes twee keer per week. Wanneer blijkt dat zij beschikken over voldoende sportspecifieke kwaliteiten, mentaliteit en enthousiasme, gaan zij deel uitmaken van een van de wedstrijdgroepen. De mogelijkheid bestaat echter ook dat, indien een van de meisjes zich onvoldoende heeft ontwikkeld zij niet doorstroomt naar een van de wedstrijdgroepen van Dioscuri.

Wedstrijdgroepen

Ook bij wedstrijdturnen ligt de nadruk op het plezier in de turnsport. Dat neemt echter niet weg dat van de meiden verwacht wordt dat zij hard trainen om het vereiste wedstrijdniveau te behalen.

Dioscuri kent twee wedstrijdgroepen. De turnsters uit Wedstrijdgroep A nemen deel aan competitie- en individuele wedstrijden op D1-niveau, 3e of 4e divisie. De meiden trainen 3 keer per week (ca. 6 uur). Sinds 2013 kent Dioscuri ook een Wedstrijdgroep B. De meiden uit deze groep trainen 2 keer per week (ca. 4 uur) en nemen net als de turnsters uit Wedstrijdgroep A deel aan competitie- en individuele wedstrijden. De turnsters uit Wedstrijdgroep B komen uit op het D2-niveau en 5e divisie.

Benieuwd naar de verrichtingen van onze selectieturnsters?

Hoe traint onze wedstrijdgroep?

Selectie turnen seizoen 2016 – 2017 

Donderdag
Tijdstip Groep
18.00 – 19.30 uur Wedstrijdgroep A en B onderbouw
19.00 – 20.30 uur Wedstrijdgroep A en B bovenbouw
Zaterdag
Tijdstip Groep
09.00 – 11.00 uur Jong Talent, Wedstrijdgroep A en B onderbouw
11.00 – 13.00 uur Wedstrijdgroep A en B bovenbouw
Zondag
Tijdstip Groep
10.15 – 11.45 uur Wedstrijdgroep A onderbouw
11.30 – 13.00 uur Wedstrijdgroep A bovenbouw

 

De wedstrijdkalender is te vinden onder het kopje ‘Agenda’.