Kwalificatiewedstrijden 3e divisie  


Afgelopen weekend vonden in Valkenswaard de eerste kwalificatiewedstrijden 3e divisie Turnen Dames regio Brabant-Oost plaats. Onze 3e divisie-turnsters Karlijn en Veerle kwamen zowel op zaterdag, als op zondag in actie. Jip, de derde 3e divisie-turnster van Dioscuri, moest wegens ziekte helaas verstrek laten gaan.

Op 17 december turnden Veerle en Karlijn (Junioren) een individuele meerkamp. Ze begonnen op vloer. Veerle, die haar debuut maakte in de 3e divisie, liet meteen zien prima mee te kunnen op dit niveau. Ze voerde haar oefening met verve uit en scoorde 10.200 pt. Ook Karlijn begon haar wedstrijd sterk met een 10.750 pt. Op het tweede toestel, sprong, turnden beide dames een half in-half uit. Hoewel het bij het inturnen bij Veerle op dit toestel niet zo goed ging, was haar wedstrijdsprong een van haar beste sprongen in lange tijd. En ook Karlijn liet een goede sprong zien. Zo goed, dat haar sprong zelfs de hoogste sprongscore (11.650 pt) opleverde. Het derde, wat minder favoriete onderdeel van Karlijn en Veerle, de brug, kwamen de dames keurig door. Op naar het laatste toestel, de evenwichtsbalk. Van beide dames een sterk onderdeel. Na een super stabiele balkoefening zag Karlijn een 11.550 pt (de 3e balkscore) op het scorebord verschijnen. Veerle zag haar klassering in de einduitslag na haar balkoefening helaas flink kelderen. Ze moest drie vallen incasseren en kwam slechts tot een 6.750 pt. In het eindklassement werd Karlijn 4e en Veerle 15e. Oud Dioscuri-turnster Naomi wist het zilver in de wacht te slepen. Namens Dioscuri, van harte!

Op 18 december turnden de dames een teamwedstrijd, samen met een turnster van ETV Olympia uit Cuijk. Veerle en Karlijn turnden een stabiele wedstrijd en Veerle liet in Valkenswaard toch nog even zien een sterke balkturnster te zijn. Het team eindigde op de 5e plaats.

Kwalificatiewedstrijden 3e divisie  

Afgelopen weekend vonden in Valkenswaard de eerste kwalificatiewedstrijden 3e divisie Turnen Dames regio Brabant-Oost plaats. Onze 3e divisie-turnsters Karlijn en Veerle kwamen zowel op zaterdag, als op zondag in actie. Jip, de derde 3e divisie-turnster van Dioscuri, moest wegens ziekte helaas verstrek laten gaan.

Op 17 december turnden Veerle en Karlijn (Junioren) een individuele meerkamp. Ze begonnen op vloer. Veerle, die haar debuut maakte in de 3e divisie, liet meteen zien prima mee te kunnen op dit niveau. Ze voerde haar oefening met verve uit en scoorde 10.200 pt. Ook Karlijn begon haar wedstrijd sterk met een 10.750 pt. Op het tweede toestel, sprong, turnden beide dames een half in-half uit. Hoewel het bij het inturnen bij Veerle op dit toestel niet zo goed ging, was haar wedstrijdsprong een van haar beste sprongen in lange tijd. En ook Karlijn liet een goede sprong zien. Zo goed, dat haar sprong zelfs de hoogste sprongscore (11.650 pt) opleverde. Het derde, wat minder favoriete onderdeel van Karlijn en Veerle, de brug, kwamen de dames keurig door. Op naar het laatste toestel, de evenwichtsbalk. Van beide dames een sterk onderdeel. Na een super stabiele balkoefening zag Karlijn een 11.550 pt (de 3e balkscore) op het scorebord verschijnen. Veerle zag haar klassering in de einduitslag na haar balkoefening helaas flink kelderen. Ze moest drie vallen incasseren en kwam slechts tot een 6.750 pt. In het eindklassement werd Karlijn 4e en Veerle 15e. Oud Dioscuri-turnster Naomi wist het zilver in de wacht te slepen. Namens Dioscuri, van harte!

Op 18 december turnden de dames een teamwedstrijd, samen met een turnster van ETV Olympia uit Cuijk. Veerle en Karlijn turnden een stabiele wedstrijd en Veerle liet in Valkenswaard toch nog even zien een sterke balkturnster te zijn. Het team eindigde op de 5e plaats.