Meetmoment Mierlo en Voorwedstrijden Heeswijk-Dinther 


Zaterdag 4 maart werd in Mierlo een meetmoment gehouden voor de onderbouwmeisjes van Dioscuri tezamen met de onderbouwmeisjes van Uno-Animo uit Mierlo. Diezelfde dag kwamen in Heeswijk-Dinther de Supplement F-turnsters in actie. 

Celina, Chayenne, Fien, Lani, Liz, Loïs en Sterre kwamen al vroeg in actie in Mierlo. Voor veel van deze meisjes was het hun allereerste meetmoment. De zenuwen waren dan ook zeker aanwezig bij sommige meisjes. Ze konden bij verschillende trajecten laten zien wat ze al allemaal geleerd hadden tijdens de trainingen. Na een gezellige ochtend kregen ze allemaal een mooi diploma en een medaille.

Aan het einde van de ochtend turnden Elize (Junior, 4e divisie), Alysha, Birgit en Isis (Senioren, 5e divisie) in Heeswijk-Dinther hun eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. De meiden lieten zich van hun beste kant zien. Isis turnde voor het eerst in een KNGU-wedstrijd salto af van de brug; Birgit liet een keurige half in half uit over de pegasus zien; en Alysha wist een mooie balkscore van dik in de 9 punten te behalen. Elize excelleerde op alle vier de toestellen. Ze werd 1e op sprong, en 2e op brug, balk én vloer. All-round werd ze 1e. Elize we dus zeker terug tijdens het finaleweekend in eigen huis medio april. Als team mochten Elize, Alysha, Birgit en Isis het brons in ontvangst nemen. Een mooie prestatie van de meiden! 

Na Elize, Alysha, Birgit en Isis was het de beurt aan Janne en Lien. Waar het voor Janne op sprong en balk even helemaal mis ging, ging het op brug juist super. Met een score van 10.750 behaalde zij de hoogste brugscore van de wedstrijd. Lien turnde een hele nette vloeroefening, goed voor de 6e vloerscore. Samen met een turnster van De Meere uit Boxmeer werden de dames 5e in het teamklassement.