Alle Dioscuri-BB-teams op podium in Asten


Zaterdag 9 en zondag 10 april vonden in Asten de KNGU-teamwedstrijden plaats.

Janne, Imke en Lien beten in supplement G het spits af in een gecombineerd team met turnsters van turnvereniging Uno-Animo uit Mierlo. Met een totaalscore van 128.650 lieten zij 8 teams achter zich en pakten zij knap het zilver! Janne blonk met name uit op brug en wist daar knap de 3e score neer te zetten, en ook Imke turnde goed op brug. Lien liet een hele mooie vloeroefening zien.

Ook in supplement F wist het Dioscuri-team op het podium te geraken. De totaalscore van 117.900 pt van Elize, Lindsy, Alysha en Isis was ruim voldoende voor het brons. Elize scoorde de allerhoogste sprongscore. Lindsy droeg haar steentje aan het teamtotaal bij met onder andere een goede vloeroefening, waarmee ze 10.550 pt scoorde. Isis zette een sterke score neer op sprong (de 4e plek) en droeg ook met haar balkoefening bij aan het behalen van de bronzen medaille. Alysha turnde op vloer naar een keurige 9.300 pt.

Bente, Birgit, Karlijn en Veerle vormden in supplement E een team. Bij hen gold dat per team per toestel slechts 3 turnsters ingezet mochten worden en daar de beste twee scores van meetelden voor het teamresultaat. De dames kwamen tot een totaalscore van 88.050 pt. Twee tienden van een punt tekort voor het zilver, maar de nummer 4 lieten ze ruim achter zich. Dit onder meer door de allerhoogste scores op zowel brug, als vloer van Karlijn; de fantastische vloeroefening van Veerle; een sterke balkoefening van Bente en de keurige balkoefening van Birgit. Verder wist Birgit zichzelf op brug te overtreffen, door een volledig doorgeturnde oefening aan de jury te laten zien. Al met al, een dik verdiende mooie 3e plaats voor Bente, Birgit, Karlijn en Veerle.

Dames, gefeliciteerd!!