Meetmoment en Koppelwedstrijd Dioscuri


Zaterdag 4 december was het zover: het meetmoment voor de Onderbouw turnsters van Dioscuri en de koppelwedstrijd voor de Middenbouw en Bovenbouw turnsters! Op Sprong, Brug, Balk en Vloer zetten de wedstrijdmeiden hun beste beentje voor.

Na een lange Corona periode van alleen maar trainen was het voor iedereen weer even wennen aan de wedstrijdomstandigheden in Sporthal De Streepen. Turnsters, trainsters en jury vonden echter snel hun draai, waarna er sprankelend, met veel plezier en op sommige momenten ook technisch goed geturnd werd.

In het Meetmoment ’s ochtends lieten de onderbouwmeiden (tot en met 9 jaar) zien dat het met de toekomst van Dioscuri wel goed zit. Ieder mocht op zijn eigen niveau laten zien wat ze de afgelopen tijd allemaal geleerd hebben en werden daarvoor beloond met stickers (oranje, brons, zilver of goud) per onderdeel op hun diploma. De jury was getuige van geconcentreerd, maar vooral gezellig, vrolijk en plezierig turnen en kon met gulle hand zilveren en gouden stickers uitdelen. Meiden, trainsters, vrijwilligers, geweldig gedaan! Lani, Doortje, Fien, Celina, Puck, Lis, Laura, Jente, Anna, Zoë, gefeliciteerd met jullie diploma, op naar het volgende meetmoment.

In de daarna volgende koppelwedstrijd werden koppeltjes van telkens één of twee middenbouw- en een bovenbouwturnster bij elkaar geloot. De dames uit deze categorieën turnen op alle toestellen vrije oefeningen, die echter wel aan allerlei voorwaarden moeten voldoen om mooie punten te halen. Zo’n onderlinge wedstrijd vormt dan een mooie gelegenheid om alle puntjes op de i te zetten. De middenbouw meiden turnden voor het eerst en met veel enthousiasme hun nieuwe vrije oefeningen, terwijl ook de bovenbouw turnsters met veel inzet hun oefeningen aan de jury toonden. In haar allerlaatste wedstrijd voor Dioscuri ging Nora er samen met Sylvie met de winst vandoor. Lindsy legde samen met Femke beslag op het zilver. Op het podium werden zij geflankeerd door bronzen medaille winnaressen Janne en Laura. Dames, gefeliciteerd allemaal en veel succes in het komende wedstrijdseizoen!