Karlijn Limbourg in actie tijdens eerste voorwedstrijd van dit seizoen


De turnsters van Dioscuri hebben er even op moeten wachten. Door de coronamaatregelen hebben ze al twee complete wedstrijdseizoenen in het water zien vallen. Alle hoop is gevestigd op dit seizoen, maar wederom was het spannend of de wedstrijd door kon gaan. Maar goed nieuws: (weliswaar zonder publiek) Karlijn Limbourg, Jeugdturnster 3e divisie, had de eer om namens Dioscuri na lange tijd weer voor het eerst op een officiële wedstrijd in actie te mogen komen. 

Karlijn begon haar wedstrijd zaterdag 27 november op het onderdeel Vloer. Met een prachtige nieuwe vloeroefening  imponeerde ze de jury. De onderdelen in haar vloeroefening, waaronder een arabier flikflak streksalto achterwaarts, een overslag salto voorwaarts en een lastige gymnastische sprongencombinatie (wisselspagaatsprong, wisselspagaatsprong halve draai, spagaatsprong halve draai) leverde Karlijn een 11.400 pt op. Een fantastische start van haar wedstrijd. Als tweede onderdeel stond Sprong op het programma. Normaliter turnt Karlijn een half in half uit, maar omdat die tijdens het inturnen niet zo stabiel bleek koos Karlijn samen met haar trainster voor een overslag. Die ging goed en leverde Karlijn wederom een score in de 11 punten op. Op naar het onderdeel Brug. Op dit onderdeel heeft Karlijn de laatste tijd veel vooruitgang geboekt tijdens de trainingen. In Valkenswaard kwam haar oefening goed uit de verf. Karlijn slaagde erin haar complete brugoefening door te turnen en af te sluiten met een salto (vanuit de eerste zwaai). Beloning: 11.700 pt (!). Waar de brugoefening van Karlijn in Valkenswaard juist goed uit de verf kwam, was dat bij de Balk helaas niet het geval. Op dit laatste onderdeel moest Karlijn twee vallen incasseren. Bij de wisselspagaatsprong en de flikflak. Karlijn lag na drie toestellen nog op koers voor een podiumplek, maar moest nu genoegen nemen met een, nog steeds keurige, 10e plaats in het eindklassement met een totaalscore van 43,100 pt. Blij was Karlijn uiteraard niet met haar balkoptreden, maar trots mag ze zijn op het feit dat ze in een wedstrijdsituatie flikflak op Balk heeft geturnd.

Jip van Aarle zou zaterdag ook in actie komen in Valkenswaard, maar moest helaas verstek laten gaan vanwege koortsklachten.  Wie wel nog in actie kwamen in Valkenswaard waren Puk Glorius en Naomi van der Post. Deze twee Rooise meiden hebben dit seizoen de overstap naar V&K Uden gemaakt. Puk turnde naar een keurige eindscore van 43,200 pt, de 8e plek. Naomi mocht na een vrijwel vlekkeloze wedstrijd het zilver in ontvangst nemen. Naomi, namens Dioscuri gefeliciteerd!