Tweede voorwedstrijden N3/3e divisie


Op 25 en 26 januari turnden de N3 en 3e divisie van Dioscuri hun 2e kwalificatie wedstrijd in Valkenswaard.

De instappers beten het spits af en lieten mooie oefeningen zien. Esmée en Cailynn turnden op de vier toestellen stabiel en eindigden respectievelijk op de 4e en 7e plaats. Femke blonk met name uit op de balk, waar zij het 3e punt van de wedstrijd scoorde en hiermee tevens een toestelfinale mee in de wacht sleepte. Esmée is op balk en vloer ook door naar de toestelfinales. Cailynn werd 5e op sprong en brug. In de middag kwamen de pupillen 1 in actie. Nina scoorde maar liefst 2 volle punten meer dan op haar vorige wedstrijd. Ook Mairy heeft haar totaalscore verbeterd. Juultje liet vooral op balk zien grote stappen gemaakt te hebben. Imke liet wederom zien dat zij niet van de balk af te slaan is en zette het 3e punt neer van de wedstrijd en is daarmee door naar de toestelfinale.

Op zondag moest Lara, pupil 2, al vroeg op de vloer staan. Ook zij turnde een stabiele wedstrijd en liet op balk zelfs een nieuwe afsprong zien, namelijk radslag salto. Deze lukte perfect, en mede door deze prestatie eindigde zij op een mooie 10e plek in het algemene klassement.

Van de 3e divisie kwamen 3 senioren in actie. Julia turnde zaterdag een goede wedstrijd waar zij op een knappe 10e plek eindigde, waarmee zij zich misschien kwalificeert voor de regiofinales. Sterre en Jade turnden 3 toestellen uitstekend, maar verlieten helaas beide vroegtijdig de balk. Hierdoor zakten zij naar een 18e en 19e plek. Wel wist Sterre zich als 1e te plaatsen voor de sprongfinale, en Jade voor de brugfinale met het 3e punt van de wedstrijd. Al met al hebben we weer kunnen genieten van mooie prestaties van de meiden van Dioscuri.