Zilver en tweemaal brons voor Dioscuri


Zaterdag 15 en zondag 16 februari jl. werd door de N3 en 3e divisie-turnsters in Tilburg gestreden om de medailles tijdens de regio- en toestelfinales.

Instappers Esmée, Cailynn en Femke turnden een goede wedstrijd. Vooral Esmée had lang zicht op het podium, met name dankzij een 13.067 voor haar balkoefening. Helaas schoot ze op het laatste onderdeel uit de lusjes. Cailynn turnde een zeer constante wedstrijd, met onder meer een keurige 12.950 op sprong. Femke kon na wat blessureleed eindelijk weer een volle wedstrijd turnen. Een prima begin van het wedstrijdweekend.

Ook de Pupillen 1 N3 lieten een sterk optreden zien tijdens de regiofinale. Mairy blonk uit op balk met 12.500 en Nina liet een super strakke vloeroefening zien, die werd beloond met 12.100. Imke had helaas niet helemaal haar dag, maar sloot haar wedstrijd op rekstok goed af met een keurige 11.550. 

Senior Julia had zich knap geplaatst voor de regiofinale deze zaterdag. Ze begon sterk op vloer en sprong, maar ging helaas op balk in de mist.

Op zondag turnden de Instappers in de toestelfinales. Esmée en Femke hadden zich beiden voor de balkfinale geplaatst. Femke moest helaas een val incasseren, maar ze stond er wel. Esmée bleef wel staan en haar score van 12.350 bleek goed voor brons! Heel knap! Esmée stond ook nog in de vloerfinale. Geen medaille op dat onderdeel, wel weer een mooie ervaring rijker.

Pupil 2 Lara turnde haar regiofinale op zondag. En wat deed ze dit knap. Haar opdracht: turnen met strakke benen. En dat deed ze! Haar streksalto werd zelfs beloond met een 13.300.

Senior Sterre had zich gekwalificeerd voor de toestelfinale sprong. Voor het eerst sprong ze een tsukahara gehurkt in een wedstrijd. Een bijzonder moment in de historie van Dioscuri! En wat prachtig dat deze moeilijke sprong ook nog eens werd beloond met een zilveren medaille! Super knap! 

Jeugd 1-turnsters Karlijn, Naomi en Nicci turnden de regio- en toestelfinales in één wedstrijd. Karlijn turnde een fantastische wedstrijd en werd overall heel knap 5de. Op vloer liet ze een strakke oefening zien, goed voor 13.350. En met die score sleepte Karlijn knap het brons in de wacht! Op sprong en brug greep Karlijn net naast de medailles. Ze werd tweemaal 4de. Naomi werd knap 11de van de regio! Bij balk viel ze vrij hard bij het inturnen, maar ze wist zich knap te herpakken en liet daarna een goede oefening zien. Nicci liet vooral op brug een sterk optreden zien, inclusief goede streksalto af. Ze werd beloond met 12.300 (de 9de score).

Esmée, Sterre en Karlijn, gefeliciteerd met jullie medailles!