Districtsfinale Onderbouw


Zondag, 16 juni 2019. Buiten is het stralend weer, in de warme sporthal in het Zuid-Limburgse Brunssum hebben de beste regionale turnsters van Zuid-Nederland zich verzameld voor de Districtsfinale Onderbouw D1 en D2. De laatste wedstrijd van het lange turnseizoen 2019 – 2020!

Drie turnsters van Dioscuri hadden zich via de voorronde en de regiofinale te Sint-Oedenrode geschaard tussen de beste 36 meerkampsters die in deze finale mochten aantreden. In de gezellig volle Limburgse sporthal mocht Roos, instapper D1 als eerste namens de Rooise turnsters in het strijdperk treden. Roos, begeleid door haar zus Julia, turnde een mooie, stabiele meerkamp. Haar mooie overslag en streksprong werden beloond met een 13.775, goed voor de vierde plaats op dit toestel. Traditioneel sterk op vloer, turnde Roos via mooie sprongen en sterke gymnastische elementen zich naar 13.10 pt. op dit toestel. Uiteindelijk sloot zij haar meerkamp af met 50.275 pt., waarmee ze knap 15de in het eindklassement werd.

Later op de dag was het de beurt aan Pupil 2 Imke, die in Sint-Oedenrode zo knap regiokampioene Brabant-Oost was geworden. Mede dankzij een mooie hoge opzwaai op Brug werd zij met een prachtige 13.40 knap 8ste op dit toestel. Op de andere toestellen had Imke helaas niet helemaal haar dag. Op Balk moest zij een val incasseren en op Vloer vergat ze jammer genoeg een onderdeel, waardoor zij kostbare punten voor het eindklassement moest inleveren. Uiteindelijk sloot Imke haar wedstrijd af op de 25ste plaats, en mag zij met trots terugkijken op het turnseizoen 2019 – 2020.

In de laatste wedstrijd van de dag trad Jeugd 1 turnster Lindsy aan. Zij turnde een nette meerkamp. Op vloer zette ze knap 12.95 neer, mede door de hoge uitgangswaarde van haar oefening, waar alle moeilijke elementen in waren opgenomen. Haar overslagen over de Pegases waren goed voor 12.175. Op Balk, het toestel waar ze steeds beter op begint te worden, bleef Lindsy keurig netjes staan. Uiteindelijk klasseerde zij zich knap als 26ste van Zuid-Nederland! Lindsy, gefeliciteerd met dit prachtige seizoen.

Meiden, uitstekend gedaan, Dioscuri is trots op jullie. Wij wensen al onze leden een mooie zonnige vakantie toe en tot volgend turnjaar!