Zes podiumplaatsen voor Dioscuri bij OBTK


Tijdens het Pinksterweekend namen de selectieturnsters van Dioscuri deel aan de Open Bredase Turn Kampioenschappen. Voor de meesten de afsluitende wedstrijd van het seizoen.

Zaterdag was het de beurt aan Jip en Noa (Jeugd D1), Alysha en Bente (Junior Div. 5) en Keri, Veerle en Puk (Jeugd Div. 4). Noa liet 2 keurige overslagen zien en Jip behaalde op sprong knap de 4e score. In de meerkamp eindigde Jip als 8e en Noa als 10e. Junior Alysha had haar dag niet helemaal, maar wist desondanks knap de 5e score op balk neer te zetten. Bente had wel haar dag. Op vloer wist zij zelfs de allerhoogste score te behalen. Niet geheel onverwacht kreeg Bente dan ook het zilver omgehangen. Bij de Jeugdturnsters mocht eveneens een van de Dioscuri-meiden het podium beklimmen. Goud was er voor Keri, die op zowel brug als op vloer de sterkste was. Veerle turnde ook een goede wedstrijd en scoorde met name op sprong hoog (2e score). Puk zette een sterke balkoefening neer, goed voor de 3e plaats.

Later op de middag kwamen Junioren Div. 4 Evie, Evelien en Amy in actie. Amy liet op sprong twee mooie half in half uit sprongen zien en was op balk zelfs de sterkste. Ook Evie en Evelien zaten goed in de wedstrijd. Zo goed zelfs dat Evelien er met het goud vandoor ging en Evie met het zilver.

’s Avonds was het de beurt aan Lindsy (Jeugd D2). Lindsy turnde een goede wedstrijd. Op vloer behaalde zij de 2e score en ook op sprong en brug wist zij keurig een 3e score neer te zetten. Lindsy eindigde knap als 4e.

Zondag turnden pre-instappers N3 Esmée, Roos, Cailynn en Femke hun eerste grote wedstrijd. Ze waren ontzettend gespannen, maar lieten zich van hun beste kant zien. Esmée behaalde knap de 2e score op sprong en de 4e op balk. Cailynn turnde een hele nette vloeroefening, goed voor de 4e plaats. Roos en Femke lieten op sprong een mooie overslag en salto zien. Dat belooft wat voor de toekomst van Dioscuri.

Tijdens de 2e zondagwedstrijd kwamen Roos, Sylvie, Nina en Laura (Instappers D1) en Naomi (Pupil 2 N3) in actie. Laura scoorde erg goed op sprong (13,350) en Nina liet een keurige vloeroefening zien (12,900). Roos zette op vloer de allerhoogste score neer (14,150) en werd mede dankzij deze score overall 4e. Sylvie wist op zowel sprong, als brug en vloer knap 2e te worden. Met een puntentotaal van 53,275 won zij het brons. Ook Naomi won brons. Met name op brug scoorde Naomi goed (13,300).

’s Avonds was het de beurt aan Lien (Pupil 2 D2). Lien turnde een goede wedstrijd. Op brug scoorde zij maar liefst een 14,050. Lien eindigde als 10e.

Imke (Instap N3), Lara (Pupil 1 N3), Julia en Jade (Senior, Div. 3) sloten het wedstrijdweekend in Breda af. Imke turnde met name op balk netjes en eindigde als 7e. Lara eindigde als 5e. Zij wist knap de hoogste score op sprong te behalen. Jade zette de 3e score op brug neer, maar moest daarna de wedstrijd staken. Julia turnde wel de volledige meerkamp en eindigde als 4e.

Dames, goed gedaan!