Districtsfinales Cuijk


Zaterdag 25 mei vonden in Cuijk de Districtsfinales Divisie 4 en 5 plaats. Het hoogste podium in deze divisies. De beste turnsters uit Brabant, Limburg en Zeeland streden voor het laatst dit seizoen nog één keer om de medailles.

Jeugd-turnsters Veerle, Keri, Puk (Divisie 4) en Lieke (Divisie 5) beten namens Dioscuri het spits af in Cuijk. De dames stonden niet helemaal op scherp en moesten hier en daar dan ook wat foutjes incasseren. Zeker op sprong vielen de scores tegen. Veerle en Keri straalden wel op de vloer. Veerle behaalde knap de 5e score op dit onderdeel en Keri wist met 11.700 pt zelfs de 3e score te behalen op vloer. Puk liet zien op brug grote stappen gemaakt te hebben. Ze turnde haar brugoefening helemaal door. Lieke daarentegen liet juist punten op brug liggen. Wel turnde Lieke juist heel goed op sprong. Haar half in/half uit over de pegasus was goed voor de 5e score op dit onderdeel. Keri eindigde als 20e, Veerle als 23e, Puk als 27e en Lieke als 34e.

De Junioren kwamen tijdens de tweede wedstrijdronde in actie. Birgit en Bente (Divisie 5) in baan 1 en Evie en Evelien (Divisie 4) in baan 2. Ook deze dames hadden hun dag niet. Birgit liet met name op brug punten liggen en Bente op balk. Birgit wist wel een 10,700 pt op balk te scoren, de 6e score op dit toestel. Bente behaalde mooie scores in de 10 op vloer, brug en sprong. Bente eindigde als 22e en Birgit als 31e. In de andere baan kwamen Evie en Evelien ook niet verder dan respectievelijk een 23e en 28e plaats. Evelien raakte op brug bij haar wegzet met haar voeten de lage ligger en moest een val van de balk incasseren. Ook Evie liet op balk punten liggen. Op vloer scoorden de dames wel goed.

Tot slot was het de beurt aan Anneke (Senior, Divisie 4). Anneke begon strak aan haar vloeroefening, maar mistte wat energie voor een goede laatste serie. Op sprong turnde ze technisch zuiver en dat werd met een 11,250 pt (de 4e score) beloond door de deskundige sprongjury. Anneke’s brugoefening was haar beste van het seizoen! Na een wat wiebelige balkoefening (maar zonder val) eindigde Anneke knap als 19e. Een mooie afsluiting van haar turncarrière bij Dioscuri. Althans formeel, want in het Pinksterweekend turnt ze nog tijdens de Open Bredase en we hopen uiteraard dat Anneke ook daarna nog (als trainster of anderszins) lang verbonden blijft aan de turnsport en aan Dioscuri.