Schitterend weekend voor Dioscuri


Stralend weer buiten en stralende gezichten in de turnhal dit weekend. Momenten van succes, doorzettingsvermogen en ontroering wisselden elkaar af voor Dioscuri, uitmondend in prachtige wedstrijden!

Dioscuri organiseerde dit weekend, 6 en 7 april, in haar eigen thuishal De Streepen de regiofinales Brabant Oost voor Divisie 4/5 en D1/D2, oftewel de regionale top. Complimenten aan alle vrijwilligers van Dioscuri voor de perfect georganiseerde wedstrijden, compleet met lichtshow en een spetterende openingsact! In de gezellig volle en sfeervolle hal (bijna 1000 toeschouwers over het hele weekeinde) mochten maar liefst 3 turnsters van Dioscuri het erepodium beklimmen.

In de eerste wedstrijd op zaterdag (D1) traden Instappers Roos en Sylvie en Jeugd 1 turnster Jip aan. Roos turnde een mooie stabiele wedstrijd en wist zelfs het hoogste punt van de wedstrijd op Vloer te scoren: 13.050. Een mooie 8ste plaats in de meerkamp was haar deel. Sylvie liet zien veel progressie te hebben geboekt en eindigde tussen de beste regionale turnsters keurig als 26ste. Supertrots zijn we op Jeugd 1 turnster Jip, dit jaar voor het eerst uitkomend in de D1: ondanks een moeilijke periode turnde ze dapper haar finale. Een mooie half-in half-uit was zelfs goed voor de top 10 op dit toestel!

Genieten was het bij de Juniores. Amy turnde een nette meerkamp, met een mooie brug en een elegante vloeroefening. Evi eindigde heel mooi als 5de in het eindklassement, op slechts 0.3 punten van het erepodium. Met name haar vloeroptreden was schitterend: 12.000 betekende de hoogste score op dit toestel. Evelien deed het zelfs nog beter en mag zich met name door topprestaties op Balk (11.667, eerste plek!) en wederom vloer (11.900) een jaar lang Regiokampioene Brabant-Oost noemen. Geweldig gedaan, gefeliciteerd! Seniore Anneke turnde een prima, stabiele meerkamp, en met name haar ruime 11-scores op Vloer, Sprong en Balk brachten haar naar een keurige 10de plek in het meerkamp klassement.

De jeugdturnsters van Dioscuri lieten wederom zien dat zij in topvorm verkeren. Jeugd 1 D2 turnster Lindsy eindigde op slechts 0.450 van het podium op de vierde plaats. Met name haar Sprong en Brug waren van grote klasse. In de andere baan waren de Jeugd 2 D1 turnsters van Dioscuri “on fire”. Puk, nog maar dit jaar gepromoveerd naar de 4de Divisie, stal de show op vloer: haar score van 11.700 was goed voor de tweede plaats op dat toestel. Mede daardoor eindigde zij op een 7de plaats in het eindklassement. Ook Keri liet sterk vloerturnen zien, met enorm hoge sprongen en een prachtige flikflak streksalto. Zij werd in het sterke deelneemstersveld van 32 turnsters knap 5de. Maar het was Veerle die namens Dioscuri in deze wedstrijd op het podium mocht klimmen. Haar mooi doorgeturnde brugoefening met huizenhoge opzwaai was goed voor 11.500. Mede door haar elegante vloeroefening en stabiele balk mocht ze als tweede het podium opklimmen om stralend het zilver in ontvangst te nemen. Klasse Veerle!

Op de zondag gingen de Dioscuri meiden gewoon door waar ze zaterdag gebleven waren: met het scoren van mooie resultaten. De divisie 5 en D2 meiden hadden er overduidelijk zin in. Jeugd 2 turnster Lieke zweefde eenvoudigweg over de Pegases: 11.000 betekende een tweede plek op dat toestel, en mede daardoor vond Lieke zichzelf terug op een mooie 6de plek in het eindklassement. Nora (eveneens Jeugd 2) viel op door sterk brugturnen met een mooie hoge opzwaai. Haar viel een keurige 20ste plaats in de regiofinale ten deel. Juniores Bente en Birgit eindigden op een nette 7de resp. 13de plek in hun finale. Bente deed het opvallend goed op Balk (10.650), terwijl Birgit op Brug een prima oefening met ophurken en kip boven liet zien.

Maar het beste van de dag werd voor de laatste wedstrijd bewaard: onze Pupil 2 Imke liet prachtig turnen zien, waarbij ze zowel op Balk als Sprong de 2de score neerzette. Ook Vloer en Brug lukten prima, en stralend mocht Imke dan ook de hoogste tree van het podium beklimmen en als Regiokampioene 2019 het goud in ontvangst nemen. Wat een mooi en ontroerend moment voor Imke, haar familie en Dioscuri!

Tegelijkertijd met de thuiswedstrijden in de Streepen vonden in het verre Leusden de halve finales van het NK voor N3 en de derde Divisie plaats, waar Dioscuri met twee turnsters vertegenwoordigd was. Karlijn turnde een prima stabiele meerkamp. Haar puntgave techniek was op alle toestellen te zien, maar vooral op Sprong excelleerde ze: met maar liefst 13.467 plaatste Karlijn zich als 2de voor de NK toestelfinale sprong! Door haar knappe 11de plek in het eindklassement mag zij daarnaast Dioscuri vertegenwoordigen in de meerkamp finale. Ook Myrne turnde een geweldige wedstrijd. Met name haar vloeroefening, met goede acrobatiek en prachtige gymnastische sprongen in spagaat, was van uitzonderlijke klasse: zij plaatste zich met 12.133 als eerste voor de NK Toestelfinale vloer, en zij is 2de reserve voor de NK Meerkamp. Geweldig gedaan dames, en heel veel succes in de Finales!