Goud voor Roos, Puk, Keri en Imke tijdens Toestelfinales


Op zaterdag 13 april vonden in Boxmeer de toestelfinales plaats voor de D1, D2, en 4e en 5e divisieturnsters. Namens Dioscuri gingen 11 meiden op jacht naar een medaille.

D1-instapper Laura liet in de sprongfinale een keurige handstandplatval zien op het verhoogd vlak. Ook haar streksprong was netjes. Met een gemiddelde score van 13,300 punt belandde Laura helaas net naast het podium. Ze werd 4e. Roos wist de concurrentie wel achter zich te laten in haar toestelfinale. Ze turnde werkelijk een fantastische vloeroefening. Onder andere een stabiel begin, mooie loopsprongen en een keurige stut en overslag resulteerde in een 13,200 punt. En met die score mocht Roos het hoogste podium beklimmen en kreeg zij de gouden medaille omgehangen.

In de andere baan turnden Jeugd-turnsters Jip, Keri en Puk, Junior-turnster Evie en Senior-turnster Anneke. Jip liet in de spannende sprongfinale twee keurige half in/half uit sprongen zien. Ze werd 9e, maar de scores van de finalisten lagen dicht bij elkaar. Keri mocht aantreden in alle vier de toestelfinales. Op sprong, balk en brug ging het niet helemaal zoals gehoopt, maar op vloer greep ze haar kans en won ze met haar prachtige oefening overtuigend het goud. Puk excelleerde in de toestelfinale balk. Na een stabiele oefening met een mooi bruggetje achterover kreeg ook zij het goud omgehangen. Evie en Anneke kwamen allebei in de balk- en sprongfinale in actie. Helaas moesten ze beiden op balk een val incasseren en slaagden ze er ook op sprong niet in bij de eerste drie te eindigen.

Een medaille was er wel in de categorie Pupil 2 D2. Op vloer moest Imke weliswaar genoegen nemen met een 9e plaats, maar op sprong ging zij er met het goud vandoor. Na vorige week al in eigen huis het hoogste podium te hebben mogen betreden, stond Imke er zaterdag dus weer! Lieke, Nora en Birgit streden in de 5e divisie mee om de medailles. Helaas ging het bij Lieke en Nora in de brugfinale even niet zoals gehoopt. Birgit kwam wel heel dicht bij een podiumplek. In de balkfinale turnde zij een strakke balkoefening, goed voor 9,800 pt. Helaas 0,25 punt tekort voor een medaille. Ze eindigde als 4e.

Het was weer een mooie wedstrijddag met als eindresultaat 4 gouden medailles!