Clubkampioenschappen 23 maart en Pre-Instap wedstrijd 31 maart

Op zaterdag 23 maart vonden de Clubkampioenschappen plaats voor de Pre-Instap, Recreatieplusgroep en alle selectieturnsters van Dioscuri. In de eerste wedstrijd streden de Pre-Instap, de Recreatieplus-turnsters en de D2/Divisie 5 meiden tegen elkaar. In de categorie Pre-Instap won Esmée goud. Het zilver werd bij Cailynn omgehangen en brons was er voor Femke. Bij de Recreatieplus Onderbouw ging het goud naar Britt. Zilver was er voor Lynn en Elize mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. In de Recreatieplus Bovenbouw ging het goud naar Isis. In deze categorie waren er verder geen turnsters. Lindsy mocht het hoogste podium betreden in de categorie D2. Imke eindigde in deze categorie als 2e en Lien als 3e. Van de Divisie 5 turnsters wist Lieke overtuigend de meeste punten bij elkaar te turnen. Nora eindigde als 2e en Alysha ging met de bronzen medaille naar huis.

In de tweede wedstrijd van zaterdag mocht Karlijn bij de N3 het hoogste podium beklimmen. Zilver was er voor Naomi en brons voor Juultje. Sylvie wist van de D1-turnsters de hoogste score bij elkaar te turnen. Het zilver in de categorie D1 ging naar Nicci en Roos kreeg de bronzen medaille omgehangen. Bij de 4e Divisie was het goud voor Evelien. Keri en Amber eindigde op een gedeelde 2e plaats. De jarige Sterre kreeg in de Divisie 3 de gouden medaille omgehangen. Zilver was er voor Myrne en brons voor Julia. Vier turnsters gingen er met de titel “Clubkampioen 2019” vandoor: Esmée bij de Pre-Instap, Britt bij de Recreatieplus, Lindsy bij de selectie onderbouwturnsters en Sterre bij de bovenbouw.

Op zondag 31 maart gingen de Pre- en Pre-Pre-Instappertjes naar Boxmeer voor een oefenwedstrijd tegen de meisjes van Sportief en De Meere. In vier teams werd gestreden om de medailles. De dametjes van Dioscuri deden het erg goed en wisten knap het zilver in de wacht te slepen. Pre-instappers Femke, Esmée, Evi en Roos scoorden met name goed op de brug/rekstok, respectievelijk 13.500, 13.400, 13.200 en 13.000. Op de evenwichtsbalk wisten juist pre-pre-instappers Fien en Mirthe de hoogste scores van de Dioscuri meiden te behalen: respectievelijk 12.800 en 12.700. Pre-instapper Cailynn liet de hoogste score voor Dioscuri op vloer noteren: 12.600. Lisa behaalde op sprong een keurige 12.975. De meisjes kwamen tot een puntentotaal van 254.125 punt. Pre-pre-instapper Mirthe wist knap 4e te worden van de 33 meiden. Goed gedaan allemaal!