Meierijcup 2019


Dit jaar voor het eerst georganiseerd en meteen een succes: de Meierijcup, de strijd om het officieuze turnkampioenschap voor selectie turnsters uit de gemeente Meierijstad. Op zaterdag ochtend 17 februari kwamen de onder- en bovenbouw turnsters in actie voor een gezellig volle tribune in de thuishal van Dioscuri, De Streepen in Rooi. ’s Middags verplaatste het strijdtoneel zich naar de hal van Educa in Veghel, waar de allerjongste turnsters (geboren in 2011 en 2012) en de Recreatieplus turnsters de strijd om het eremetaal aangingen.

De meiden uit Rooi deden het geweldig en gingen er met een fors aantal podiumplekken vandoor. Wat waren de verschillen tussen de turnsters soms klein en wat was de strijd spannend!

In de N3 onderbouw categorie behaalde Lara voor Dioscuri knap de zilveren medaille op slechts 0.35 punten van de eerste plaats. Bij de D1 onderbouw kleurde het podium geheel zwart-blauw. Op slechts 0.65 punten elkaar waren plaats 1, 2 en 3 voor Dioscuri turnsters Nina, Sylvie en Roos. Met name het zeer sterke brugturnen van Nina was een lust voor het oog. Zij wist op dat toestel de enige 14 van de wedstrijd neer te zetten.

In de Divisie 3 Bovenbouw stak Sterre er met kop en schouders bovenuit. Mede door een spectaculaire saltoserie op vloer (eindscore 11.55!) mag Sterre zich een jaar lang gemeentelijk Meijerijstad kampioene noemen. Zij werd op het podium geflankeerd door een stabiel turnende Julia. In Divisie 4 ging Evi er met de titel vandoor, nipt voor Evelien en Tilburgs Open Kampioene Keri (alle drie binnen 0.5 pt!). Net als vorige week tijdens de KNGU wedstrijden in Valkenswaard een zeer sterk optreden van de Dioscuri jeugd! In de vijfde Divisie tenslotte behaalde Bente een mooie bronzen medaille.

Na een korte middagpauze werd de strijd in Veghel voortgezet. Bij de jongste Recreatie plus turnsters (de meiden die twee keer per week trainen) werd Janne de gouden medaille winnares en Isabella de bronzen. Bij de wat oudere Recreatie plus meiden weer een geheel Dioscuri podium, met Megan als winnares van de Meierij cup, gevolgd door Sanne op de tweede en Lynn op de derde plaats. Bij de pre-instap was de gouden medaille voor Esmee. Zij werd op het podium vergezeld van Cailynn die brons wist te veroveren. De pre-pre-instappertjes turnden hun allereerste wedstrijd. Lisa, Fien en Mirthe wisten niet op het podium te komen, maar ze hebben het supergoed gedaan! Bij de D2 categorie tenslotte was de zilveren medaille voor Lindsy.

Fantastisch gedaan allemaal dames, gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!