Clubkampioenschappen en Regiofinales Dioscuri


Wat een weekend voor Dioscuri! Op donderdag en vrijdag vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen voor recreatieleden plaats. Op zaterdag en zondag was het de beurt aan de Divisie 3/N3 selectieturnsters, die in actie kwamen op de Regionale toestel- en meerkampfinales.

De recreatieleden van Dioscuri’94 trapten donderdag af. In de categorie groep 3/4 kreeg Finn het goud omgehangen, voor Saar en Jenthe. Bij de jongens pakten Sjoerd en Colin met een ex aequo het goud, voor de bronzen Sten. In groep 5/6 was Mairy duidelijk de sterkste (40.30!), voor de prima turnende Elin en Anne.

Op vrijdag ging de strijd door voor wederom een bomvolle tribune. Bij de jongste meiden (schoolgroep 3) ging de gouden medaille naar een mooi turnende Jill, gevolgd door Jente en Merel, die samen met beiden 33,80 punten de tweede plaats op het erepodium deelden. In groep 4 was Marijn duidelijk de sterkste (37.50!), op 2 punten gevolgd door Mira en Tess, die binnen 0,1 pt. van elkaar eindigden. In groep 5/6, op de andere baan, stak Julia er bovenuit. Zij kreeg het goud omgehangen waar Ilse en Brit met zilver en brons op het podium straalden. In groep 7+ tenslotte waren het Iris, Sophie en Nieke die met een brede glimlach het erepodium bevolkten.

Zaterdag 23 februari trad een record aantal Dioscuri turnsters aan in Oisterwijk voor de Regiokampioenschappen N3/Divisie 3. Hier konden de turnsters zich plaatsen voor de landelijke halve finales. Voor de instappers, met slechts 3 te vergeven finale plaatsen, was dit niet de doelstelling. Maar Imke, Juultje en Milena deden hun uiterste best en turnden overall een goede wedstrijd. Lara (Pupil 1) heeft hard gewerkt aan haar netheid, met als resultaat een keurige 12e plek. Karlijn en Naomi (Pupillen 2) turnden bijna foutloos, Karlijn zelfs zo goed dat ze het zilver in ontvangst mocht nemen: op naar de landelijke halve finales! Junior Anouk begon haar wedstrijd sterk met een half in heel uit over de Pegasus, maar moest de wedstrijd voortijdig staken vanwege een verkeerde landing bij het inturnen op vloer. Senioren Sterre en Myrne moesten helaas allebei een val van de balk incasseren. De dames turnden verder een sterke wedstrijd. Helaas voor Sterre betekende haar val van de balk nét geen kwalificatie. Myrne wist zich net wel te kwalificeren. Kortom, twee Dioscuri turnsters door naar de landelijke halve finales!

Op zondag tijdens de toestelfinales werd over dit succes nog een mooi sausje gegoten. Karlijn en Naomi wisten beiden een medaille in de wacht te slepen. Karlijn won brons op vloer en Naomi heel knap brons op balk. Meiden, gefeliciteerd!