Dioscuri Toppers in Valkenswaard: Brons voor Keri!


Op 6 en 7 april organiseert Dioscuri de Regiofinales Turnen (D1 en 4de Divisie) in haar eigen sporthal de Streepen. Afgelopen weekend konden, in de voorwedstrijden te Valkenswaard, de felbegeerde startbewijzen voor deze finales verdiend worden. Daarnaast stonden tickets voor de toestelfinales, 13 en 14 april in Boxmeer, op het spel.

Maar liefst 11 Dioscuri meiden plaatsten zich voor het turnspektakel in Sint-Oedenrode. Daarnaast waren de Rooise turnsters goed voor maar liefst 16 plaatsen in de toestelfinales! Vooral de prachtige, goed doordachte vloeroefeningen vielen op, evenals het duidelijk gestegen niveau op Brug en Balk. Een bewijs dat de trainersstaf van Dioscuri op de goede weg zit met haar aanpak.

De instappers van Dioscuri begonnen de wedstrijd voortvarend. Mede door een sterk optreden op vloer (12.85, toestelfinale!) plaatste Roos zich voor de meerkampfinales, waarin zij wordt vergezeld door een strak turnende Sylvie. Laura plaatste zich met een prachtige sprong voor de toestelfinale. Nina greep ondanks een sterk optreden op brug net naast de toestelfinale. Pupil 1 Kaatje turnde een sterke vloer en een mooie balk met een goede radslag, helaas net te weinig voor een finale plekje.

Jeugd 1 turnster Jip plaatste zich knap voor de regiofinale en de toestelfinale sprong. Noa wist zich, ondanks een mooie sprong en knallende vloer, helaas niet te kwalificeren. Juniores Evelien (4de plek in het meerkamp klassement), Evie (6de) en Amy zien wij allemaal terug op 6/7 april in Rooi! Toestelfinales waren er voor Evelien op Sprong en Evie op Balk.

De Jeugd 2 meiden waren werkelijk in topvorm. Zij bemachtigden alle vier een ticket voor de finales in Sint-Oedenrode. Keri turnde zich naar een schitterende bronzen medaille op de meerkamp en maar liefst vier toestelfinales. Veerle, elegant als altijd, mag via een prachtige brug (11.350) en vloer (11.200) naar twee toestelfinales. Amy’s en Puk plaatsten zich beide knap voor zowel de Balk als de Vloerfinale.

Bij de senioren kwamen Anneke en Paula in actie. Anneke liet een goede stabiele wedstrijd zien en vooral op balk was zij ijzersterk: 10.800, de tweede score en goed voor de toestelfinale. Ook Anneke zien we nogmaals in actie in Sint-Oedenrode, want met een mooie 8ste plek wist zij zich knap te kwalificeren voor de regiofinale. Paula had een prima sprong en een strakke balk, maar zoals wel vaker in de turnsport gooiden enkele vallen roet in het eten.

Dames, goed gedaan, op naar de finales en de volgende wedstrijden!