Gouden medailleregen in Boxmeer voor Dioscuri


Zondag 3 februari werd in de spiksplinternieuwe turnhal in Boxmeer in kleine teams een competitiewedstrijd geturnd. Naast de Dioscuri-turnsters streden de meiden van Sportief uit Oss en De Meere uit Boxmeer om de medailles. In vier van de vijf categorieën eindigde Dioscuri op het hoogste podium.

In de categorie Jeugd 1 behaalde Dioscuri het zilver. Met bijna 10 punten verschil won het team van Sportief de wedstrijd. Wel behoorde de Dioscuri-meiden in hun klasse tot de top op sprong. Noa scoorde een 12.85, vervolgens Jip een 13.15 en Lindsy zelfs een 13.50 punt. Bovendien wist Lindsy de hoogste score op vloer te behalen.

In de categorie Jeugd 2 ging het goud naar het Dioscuri/De Meere-mixteam. Keri turnde werkelijk fantastisch op alle toestellen en Nora droeg haar steentje aan de overwinning bij door een mooie overslag over de pegasus te turnen. Ook op brug liet Nora een keurige oefening zien. De andere Dioscuri-meiden moesten genoegen nemen met de 3e plaats. Puk turnde een goede meerkamp. Ze turnde haar hele brugoefening zonder stopjes door en dat was terug te zien in haar score (11.60 punt). Amy liet een bijzonder mooie vloeroefening zien en scoorde hoog op balk. Lieke wist vandaag wel raad met de pegasus en blonk juist op sprong uit.

Bij de Junioren ging het goud eveneens naar het Dioscuri/De Meere-mixteam, met daarin namens Dioscuri Evie en Anouk. Anouk liet een mooie sprong zien en Evie was sterk op vloer. Ook in deze categorie moesten de andere Dioscuri-turnsters genoegen nemen met de 3e plaats. Vooral Evelien turnde sterk. Zij behaalde zelfs een 12 op vloer. Ook Birgit liet een mooie vloeroefening zien en hun teamgenoot Bente turnde heel netjes op balk.

In de categorie Senior scoorde Sterre maar liefst een 12 op vloer. Anneke deed goede zaken op sprong en behaalde daar een gedeelde eerste score van alle senioren (11.90 punt). Myrne wist op brug de hoogste score van het gehele deelnemersveld te behalen (11.50 punt) en Julia zette een goede balkoefening neer. Het team werd van de zes teams overtuigend 1e met maar liefst twee volle punten voorsprong op de nummer 2.

En ook Isis wist in de categorie Divisie 6 het goud in de wacht te slepen. Samen met twee meisjes van De Meere vormde zij een mix-team en wonnen ze de wedstrijd. Op drie van de vier onderdelen droeg de score van Isis bij aan de overwinning. Op sprong liet ze een mooie overslag over de pegasus zien en ook op vloer en balk deed Isis goede zaken.

Al met al was het een leuke wedstrijddag met mooie resultaten. En voor de divisie 4-turnsters een mooie oefening voor de individuele voorwedstrijden van aankomend weekend.