Zilver in Tilburg voor Karlijn Limbourg


Afgelopen weekend vonden in Tilburg de 2e plaatsingswedstrijden voor de N3 en 3e divisie-turnsters plaats.

Instappers Milena, Imke en Juultje turnden een fantastische wedstrijd in Tilburg en verbeterden zich alle drie ten opzichte van de vorige plaatsingswedstrijd. Juultje liet een hele mooie overslag zien over de pegasus en turnde op vloer heel strak. Ze eindigde als 17e en plaatste zich daarmee voor de Regiofinale. Imke blonk vooral uit op balk. Haar oefening werd beloond met een 13, wat Imke een ticket voor de toestelfinale balk opleverde. Daarnaast mag ook zij zich gaan opmaken voor de Regiofinale. Ook Milena wist met een 12.45 een toestelfinale balk af te dwingen. En op rekstok lukte dit keer de 3/4e reus wel. Een mooie 13e plek overall en ook zij mag naar de Regiofinale.

Julia (Senior) wist zich met een mooie 12e plek helaas net niet te plaatsen. Wel turnde ze een veel betere wedstrijd dan twee weken terug. Op vloer lukte haar schroef en op sprong liet ze een mooie half in half uit zien. Anouk (Junior) wist zich wel te plaatsen voor de regiofinale. Op vloer liet Anouk stralend haar oefening zien. Waar haar vloeroefening twee weken terug goed was voor een toestelfinale, was dat nu helaas niet zo. Wel mag Anouk zich in de Regiofinale gaan proberen te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.

Op zondag beet Lara het spits af in de categorie Pupil 1 N3. En dat deed ze heel goed. Sprong was super en op vloer turnde ze mooie flikflakken. Overall werd ze knap 10e. Ook Sterre en Myrne (Senioren) turnden sterk. Sterre wist er op vloer zelfs een toestelfinale uit te slepen (11.600). Helaas hadden beide een foutje op brug wat ze een podiumplek kostten. Maar een 5e plaats voor Myrne en een 6e voor Sterre is een uitstekend resultaat in het sterke veld.

Het klapstuk zat in de laatste wedstrijd. Karlijn turnde de sterren van de hemel! Een 14 op sprong, een 13.100 op vloer en een 12.900 op brug leverde haar 3 toestelfinales op. Overall wist ze ook nog eens knap 2e te worden. Een mooie podiumplek voor Karlijn dus! Ook Naomi turnde sterk en kwalificeerde zich voor 2 toestelfinales, met een 12.700 voor de brug en een 12.55 op balk. Haar 10e plek in totaal betekende bovendien ook voor haar een ticket voor de Regiofinale.

Alle meiden proficiat!