Eerste tickets voor Regiofinales N3 en Divisie 3 zijn binnen!


Afgelopen weekend vond in Vught de allereerste officiële kwalificatiewedstrijd plaats voor de turnsters van Dioscuri. De N3- en Divisie 3-turnsters beten het spits af in de reeks KNGU-wedstrijden waar Dioscuri aan deelneemt.

Als eerste was het de beurt aan onze Instappers Imke, Juultje en Milena en aan Junior-turnster Anouk. Voor de Instappers hun allereerste officiële kwalificatiewedstrijd ooit. Imke, die een tijdje geplaagd is door een blessure, liet een keurige overslag over de pegasus zien. Juultje turnde vooral sterk aan de rekstok, en Milena liet haar visitekaartje achter vanwege haar prachtige balkoefening die ook nog eens goed was voor de op één na hoogste score. Overall werden Milena, Juultje en Imke respectievelijk 15e, 18e en 19e.

Bij de Junioren was Anouk weer bijna terug op haar oude niveau na een lange blessureperiode. Vooral op vloer stal Anouk de show en zette ze zelfs de allerhoogste score van alle Junioren neer. In het sterke deelnemersveld eindigde Anouk uiteindelijk keurig op de 19e plaats.

Zaterdag wat later op de dag mochten Lara (Pupil 1) en Sterre (Senior) aan de bak. Lara turnde een fantastische wedstrijd. Vooral aan haar opdracht om netjes te turnen hield ze zich keurig. Zo liet ze op vloer een geweldige arabier dubbel flikflak met rechte benen zien. Overall een verrassende 14e plek voor Lara. Ook Sterre turnde goed. Vooral haar vloeroefening was ijzersterk. Deze werd door de jury zelfs als beste van de wedstrijd beoordeeld. Helaas verloor Sterre door een val op brug het podium uit het zicht. Ze eindigde toch nog knap als 7e en mag zich dus in ieder geval gaan opmaken voor de Regiofinale.

Ook Naomi en Karlijn (beiden Pupil 2) kwalificeerden zich voor de Regiofinale. Naomi moest nog wel een val op vloer incasseren, maar wat een revanche op brug! Ook Karlijn liet op brug een fantastische oefening zien. Op balk werd Karlijn knap 3e en op sprong behaalde ze zelfs de allerhoogste score. Overall resulteerde het optreden van Karlijn in een 4e plek en werd Naomi, in haar eerste jaar in de N3, heel knap 10e.

Tot slot was het de beurt aan Julia (Senior). Julia had duidelijk haar dag niet. Haar half in half uit ging wel zoals gehoopt en leverde haar een 4e score op. Hopelijk vergaat het haar eind januari tijdens de 2e kwalificatiewedstrijd in Tilburg beter. Ook de dames uit de eerste wedstrijd van zaterdag en Myrne en Jade, die dit weekend niet deel konden nemen, hopen daar alsnog een ticket voor de Regiofinale te kunnen bemachtigen.