Druk wedstrijdweekend voor Dioscuri


Zaterdag 8 en zondag 9 december kwamen alle wedstrijdgroep- en recreatieplusturnsters in actie. Ze namen het in vooraf gelote teams van 3 of 4 turnsters op tegen de andere teams in hun categorie. Naast teams van Dioscuri waren er teams van Sportief uit Oss en De Meere uit Boxmeer. Ook waren er enkele mixteams.

Zaterdag werd de wedstrijd door Sportief georganiseerd, in Oss. De jeugdturnsters, junioren en senioren kwamen in actie. In de categorie Jeugd 1 bestond het Dioscuri-team uit Jip, Noa en Lindsy. De meiden eindigde op de 3e plaats. Lindsy liet een strakke radslag op balk zien en behaalde de allerhoogste score van alle Jeugd 1-turnsters op vloer (13.6 pt). Ook Jip en Noa lieten zich van hun beste kant zien op vloer. Noa turnde een langzame overslag voorover en Jip knap een losse radslag. In de categorie Jeugd 2 was het Keri die de show stal met haar vloeroefening, waarin ze voor het eerst een arabier flikflak streksalto liet zien. Ook Lieke en Veerle scoorden goed met hun nieuwe mooie vloeroefeningen. Nora liet een sterke brugoefening zien, met een gelukte zolendraai. En bij Puk was het boogje op de balk gelukt. Amy scoorde ook goed op balk, mede dankzij een mooie pirouette.  Het team bestaande uit Veerle, Keri, Lieke en Nora werd overtuigend 1e. Het mixteam met daarin Puk en Amy eindigde als 3e.

Bij de junioren bestond het ene Dioscuri-team uit Anouk, Evie en Evelien en het andere uit Amy, Amber en Alysha. Bente en Birgit vormde een combinatieteam met De Meere. Anouk, Evie en Evelien lieten behoorlijk wat punten op balk liggen, maar beperkten de schade op de andere toestellen. Anouk scoorde hoog op sprong (11.4 pt); Evie turnde sterk op brug (10.5 pt); en Evelien behaalde een mooie vloerscore van 11.7 pt. In het andere team turnde Amy super op balk en liet Alysha zien de vloer feilloos aan te voelen. Amber kon niet starten op vloer door een lelijke val bij het inturnen, maar haalde bij brug een 2e overall-score. Beide teams wisten niet in de prijzen te vallen. Het mixteam wel. Bente en Brigit behaalden, mede dankzij de nette balkoefening van Bente en de mooie vloeroefening van Birgit, samen met 2 turnsters van De Meere de 3e plaats. Tegelijkertijd kwamen de recreatieplus bovenbouwturnsters in actie. Isis en Janne zaten in een mixteam met De Meere. Isis scoorde vooral hoog op vloer en sprong. Janne turnde een goede brugoefening en wist op vloer zelfs de allerhoogste score te behalen (13.2 pt). Helaas was het andere team te sterk en moesten Janne en Isis genoegen nemen met de 2e plaats.

De wedstrijddag werd afgesloten door de senioren. Waar Julia, Sterre en Paula hoog scoorden op vloer en sprong, wisten de dames helaas onvoldoende punten bij elkaar te sprokkelen op met name brug. Het andere Dioscuri-team bestond uit Larissa, Anneke, Jade en Myrne. Zij wisten wel in de prijzen te vallen. Mede dankzij een sterke balkoefening van Anneke met een indrukwekkende zijwaartse spagaathandstand behaalden zij de 1e plaats. Ook op brug turnde Anneke goed. En bij Larissa lukte zowel de kip aan de onderste, als aan de bovenste ligger. Myrne en Jade waren vooral trots op hun vloeroefeningen. Myrne turnde een overslag gecombineerd met een streksalto halve schroef en een salto uitstap arabier flikflak salto en Jade een arabier strekhalf en overslag salto.

Op zondag werden de wedstrijden door De Meere georganiseerd, in Boxmeer. De instappers beten in de spiksplinternieuwe turnhal in Boxmeer het spits af. Bij de vloer liet Juultje een mooie oefening zien.  Laura en Nina blonken uit op sprong en bij Milena lukte de 3/4e reus op rekstok. Milena scoorde ook hoog op balk en Sylvie had een mooie brugoefening. Roos was de enige die op alle onderdelen een sterk optreden liet zien. De meiden wisten niet in de prijzen te vallen, maar hebben weer mooi wat wedstrijdervaring opgedaan.

Bij de pupillen 1 was er wel een podiumplek voor Dioscuri. Kaatje en Lara behaalden samen met 2 meisjes van De Meere overtuigend de 1e plaats. Lara scoorde vooral hoog op vloer en Kaatje liet een goede brugoefening zien. Bij de pupillen 2 eindigde het Dioscuri-team bestaande uit Nicci, Karlijn en Imke knap als 3e. Imke en Nicci lieten een bijzonder mooie brugoefening zien. Karlijn blonk uit op sprong en vloer. Lien en Naomi vielen buiten de prijzen. Zij vormden een team met 2 meisjes van Sportief. Lien turnde wel een hele nette vloeroefening en Naomi een zeer stabiele balkoefening.

De recreatieplusmeiden uit de onderbouw presteerden erg goed. Twee van de drie Dioscuri-teams eindigden op het podium. Jazzlyn, Elize en Megan mochten het hoogste podium betreden en Isabella, Nina, Quinty en Sanne mochten de zilveren medailles in ontvangst nemen. Opvallend waren vooral de hoge sprongscores van Elize en Megan; de hoge brugscores van Quinty, Janne en Lynn; de hoge balkscores van Elize, Janne en Quinty en de hoge vloerscores van Yalloe en Sanne.

Meiden, allemaal super goed gedaan!!