Goud voor Myrne en Brons voor Jade in Tilburg


Een fantastische start van het wedstrijdseizoen voor Dioscuri! Terwijl in Qatar de toestelfinales van het Wereldkampioenschap turnen werden geturnd – met wederom Goud voor Epke Zonderland aan rekstok – werd in Tilburg tijdens de Open Tilburgse Turnkampioenschappen op 3 en 4 november gestreden om de medailles in onder andere de categorieën N3 en Divisie 3.

Pupil 1 Lara beet namens Dioscuri het spits af. Lara komt dit jaar voor het eerst uit in de N3 en liet zien prima mee te kunnen op dit niveau. Op sprong behaalde ze mede dankzij een keurige streksalto een gemiddelde van 13.400pt, goed voor de 8e score. In het eindklassement eindigde Lara netjes op de 15e plaats.

Vervolgens was het de beurt aan Sterre, Jade en Myrne, in de categorie Senior Divisie 3. Sterre liet voor het eerst in een wedstrijd een hele schroef op vloer zien, en met succes. Helaas verliep de wedstrijd voor Sterre op met name balk en brug niet helemaal zoals gehoopt en moest ze genoegen nemen met een 13e plaats allround. Ook Jade en Myrne lieten hier en daar puntjes liggen. Desalniettemin liet Jade (zoals we van haar gewend zijn) met name op vloer en brug toch een sterk optreden zien. En ook op balk liet ze met haar wisselspagaatsprong zien progressie te hebben geboekt. Jade kwam tot een puntentotaal van 43.400pt, wat goed was voor de bronzen medaille. En niet alleen Jade mocht het podium betreden. Ook Myrne wist een medaille te pakken. Myrne liet onder andere een spiksplinternieuwe vloeroefening zien, en een nieuwe sprongencombinatie op balk: wisselspagaat-, wisselspagaathalf-, spagaatsprong. Met 44.400pt bleek Myrne in Tilburg veruit de sterkste. Een knappe prestatie van de twee dames die vorig jaar nog in de 4e Divisie uitkwamen.

Karlijn, Naomi en Anouk sloten de eerste wedstrijddag in Tilburg af. Karlijn en Naomi, beiden Pupil 2 N3, eindigden respectievelijk als 10e en 20e. Karlijn blonk vooral uit op vloer, waar zij de één na hoogste score wist te behalen. Naomi, die vorig jaar nog in de D1 uitkwam, moest helaas een val bij brug incasseren bij salto af. Maar ze herpakte zich goed en liet zien keurig op haar plek te zitten in de N3. Anouk, Junior Divisie 3, maakte na een lastig jaar vanwege een blessure haar rentree. Op vloer liet ze knap een streksalto met halve draai zien. Ze wist zelfs de allerhoogste vloerscore te behalen. Op brug en balk verliep haar wedstrijd niet helemaal vlekkeloos, maar al met al eindigde ze keurig als 16e.

Zondags was het de beurt aan N3-Instappers Juultje, Imke en Milena. Voor hen was het de allereerste grote wedstrijd in hun turncarrière. Super spannend dus en vooral ook, super leuk! Juultje en Milena slaagden er beiden in een overslag over de pegasus te springen. Ook op rekstok lieten de meisjes zich van hun beste kant zien. Bij Milena lukte de 3/4e reus en Juultje liet erg mooie zwaaien zien. Imke wist van de drie dametjes op het onderdeel balk het best te scoren. Mede dankzij net turnen behaalde ze ondanks een val knap boven de 10 punten voor haar balkoefening. In het eindklassement werd Juultje 21e, Milena 22e en Imke 29e (met maar 3 toestellen). Een mooie ervaring!