Koppelwedstrijd Dioscuri


Zondagochtend, 18 november 2018. Buiten is het stralend herfstweer, in Sporthal De Streepen heeft de hele wedstrijdselectie van Dioscuri zich verzameld voor de traditionele koppelwedstrijd.

Zo’n onderlinge wedstrijd is altijd weer een mooi moment om te kijken waar de Rooise turnmeiden staan. Er is hard getraind, komt het er ook uit in de oefeningen? Lukt het om het nieuwe talent op te nemen in de groep? Gaan de oudere turnsters nog vooruit? En jazeker, de dames laten zien dat de huidige selectie bezit over een mooie mix van aanstormend talent en routine.

Kijk eens hoe de nieuwkomers zonder schroom de wedstrijd oppakken. Juultje die over de pegases vliegt, Roos die een mooie oefening op vloer neerzet, Milena en Jip, die mooie arabier flikflak combinaties laat zien. Lien, al wat ouder en doorgestroomd vanuit de recreatieplus groep, maakt direct indruk bij haar eerste wedstrijd. Zie Nina en Kaatje die stralen, en Nicci die prima debuteert in de D1. Ook de andere onderbouwmeiden turnen overtuigend. Laura en Lindsy doen het goed op balk, Sylvie laat mooie sprongen zien, terwijl Karlijn strak turnend al vroeg in het seizoen in prima vorm steekt. Imke zet de allerhoogste brugscore neer. En wat knap van Naomi dat ze, na haar val op Tilburg Open, weer een fraaie salto af van de brug laat zien. Zo is turnen: soms vallen, maar altijd weer op staan!

Ook de bovenbouw doet het prima. Het publiek geniet van mooie nieuwe vloeroefeningen, van Keri, die het talent heeft om op de vloer een verhaal te vertellen, van Puk die mooie hoge sprongen laat zien, van Veerle, elegant als altijd. De progressie is zichtbaar. Nieuwe elementen lukken op brug, Larissa kipt twee keer, terwijl Evie een losom kip laat zien en Nora een mooie zolendraai. Paula turnt een kip halve draai. Op sprong een heel uit van Myrne! Anouk straalt op vloer, een val lost op achter een brede lach.

Niet alles lukt, maar vandaag geeft dat even niet. Het turnplezier spat van de oefeningen af en er wordt met het hart geturnd. We kunnen onmogelijk iedereen noemen, maar Dioscuri turnsters, jullie hebben het allemaal prima gedaan! De winst in de wedstrijd gaat naar het koppel Naomi/Keri, op de voet gevolgd door Amy/Karlijn en Sterre/Laura. Een mooie wedstrijdervaring rijker gaan de trainsters en turnsters weer de trainingshal in om de puntjes op de i te zetten voor de komende grote wedstrijden!