Myrne Districtskampioen Zuid Nederland!


Op zaterdag 16 juni vonden in Zevenbergen de Districtsfinales voor de divisies 4 en 5 plaats. De beste turnsters van dit seizoen uit Zeeland, Brabant en Limburg namen het tegen elkaar op voor de titel Districtskampioen. Jeugdturnsters Jindy (div. 5) en Evelien (div. 4) beten al vroeg het spits af. Maar wat een pech voor Jindy. Bij het inturnen op het eerste toestel (vloer) kwam ze niet helemaal goed terecht bij arabier flikflak, met als gevolg pijn aan haar pols. Besloten werd niet verder te turnen. We hadden Jindy graag een andere laatste wedstrijd gegund. Evelien begon haar wedstrijd gespannen op het onderdeel balk. Waar het tijdens het inturnen super ging, namen de zenuwen toch de overhand tijdens de wedstrijd. Wel liet Evelien knap een bruggetje achterover op de 10cm-smalle balk zien. Op de andere drie toestellen turnde Evelien zoals iedereen dat van haar gewend is. Strak en overtuigend, met zelfs een mooie dubbel pirouette in haar vloeroefening. Met een 22e plaats overall mag Evelien trots terugkijken op dit wedstrijdseizoen. Voor Birgit (junior, div. 5) was de Districtsfinale halen al meer dan ze aan het begin van het seizoen had durven dromen. Ze liet zich van haar beste kant zien. Op brug turnde ze zelfs voor het eerst een salto af. Birgit eindigde als 31e van Zuid Nederland. Tot slot was het de beurt aan senioren Jade en Myrne (div. 4). Jade begon uitstekend op brug (6e score), maar met twee vallen van de balk verdween een top 5-klassering uit het zicht. Op vloer nam ze revanche. Ze zette de 3e score neer en ook op sprong liet zij zich van haar beste kant zien (6e score). Overall werd Jade 14e. Een knappe prestatie. Myrne piekte werkelijk op alle toestellen. Op brug imponeerde ze met voor het eerst een losom handstand (3e score). En ook op balk deed Myrne goede zaken. Ze stond als een huis en behaalde voor haar balkoefening zelfs de allerhoogste score. Op vloer en sprong hield Myrne haar vorm goed vast. En toen begon het afwachten. Was de 45,550 pt totaal genoeg voor het podium? Jazeker! Sterker nog: het werd goud! Myrne Districtskampioen Zuid. Wat een geweldige prestatie!! Myrne, gefeliciteerd! Op naar divisie 3.