Districtsfinales turnen


Op zaterdag 9 juni vonden in Brede de Districtsfinales plaats voor de D1- en D2-turnsters. Via de de voorwedstrijd en de regiofinale konden turnsters uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg zich voor deze wedstrijd plaatsen. Het is de hoogst haalbare wedstrijd voor de turnsters uit de D1 en D2. Namens Dioscuri verschenen 7 turnsters op dit hoogste podium.

’s Ochtends beten Lara (Instap D1) het spits af. Op balk liet ze een prachtige oefening zien, goed voor 12,95 pt (de 6e score). Helaas verliep de brugoefening niet helemaal zoals gehoopt. Lara eindigde in de meerkamp keurig als 12e.

In de tweede wedsrijd kwamen Nicci (Pupil 1 D2) en Naomi (Pupil 1 D1) in actie. Nicci had last van de spanning, maar wist de zenuwen op het onderdeel sprong er goed uit te springen. Haar handstandplatvallen waren goed voor 13,675 pt (de 5e score). Nicci eindigde keurig als 14e in het eindklassement. Naomi liet een sterk optreden zien. Op alle toestellen scoorde ze hoog. Op vloer behaalde ze zelfs de allerhoogste score: 13,75 pt. Met een totaalscore van 52,25 pt mag Naomi zich 5e van Zuid Nederland noemen in de categorie Pupil 1 D1. Een knappe prestatie.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Noa (Pupil 2 D1). Voor Noa was het behalen van de Districtsfinale echt al een kers op de taart van haar wedstrijdseizoen. Het niveau van de andere turnsters was duidelijk hoger dan dat van Noa. Maar Noa liet keurige oefeningen zien en genoot van de wedstrijd. Op sprong liet ze een fantastische streksalto zien. Een mooie afsluiter van het wedstrijdseizoen voor Noa.

Tot slot was het de beurt aan de Jeugd-turnsters. Keri (D1) en Lieke en Puk (beiden D2) presteerde wisselend. Zo liet Keri een mooie vloeroefening zien, maar had ze op brug niet helemaal haar dag. Wel turnde ze op balk een bruggetje achterover. Puk begon ijzersterk op vloer, maar ook op brug en balk had zij niet helemaal haar dag. Op beide toestellen moest ze een val incasseren, waardoor het podium uit het zicht verdween. Lieke stond wel strak op de evenwichtsbalk en ook haar brugoefening kwam ze goed door. Op sprong behaalde Lieke zelfs de 3e plaats met 13,175 pt. Met een totaalscore van 50.725 pt werd zij knap 9e in het eindklassement.

Volgende week is het de beurt aan de bovenbouwturnsters die zich hebben gekwalificeerd voor de Districtsfinales.