Dioscuri’94 turnsters succesvol in Oss


Op zaterdag 12 mei traden de Recreatie Plus turnsters van Dioscuri’94 in het strijdperk in Oss, tegen het plaatselijke Sportief en De Meere uit Boxmeer. Het was voor de meiden, die twee keer in de week trainen, de tweede wedstrijd van het seizoen. Alle dames lieten mooie vooruitgang zien en mogen terugkijken op een prima wedstrijd.

De wedstrijd was opgezet als koppelwedstrijd: de meiden werden aan een andere turnster gekoppeld, hun scores op ieder toestel werden opgeteld en aldus werd een eindklassement opgemaakt. Aldus kwamen 19 turnsters (8 koppels en 1 trio) in actie. De Rooise meiden hadden er zin in en dat bleek wel uit de oefeningen die ze lieten zien. Zo zette Janne Lauwen een prachtige en elegante vloeroefening neer, goed voor de hoogste dagscore van maar liefst 14.20 punten. Megan van der Beek, die een prima en stabiele meerkamp turnde, blonk eveneens uit op vloer met 13.40. Formidabel brugturnen was er voor Saartje Renders en Isabella Schuurmans, die met 14.60 resp. 14.20 de concurrentie op dat toestel achter zich wisten te laten. Isis Peters haalde op brug een mooie derde plek (13.20) en kan, mede dankzij haar zeer sterke vloeroefening (13.40, gedeelde derde plaats met Megan op dat toestel), terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Isabella van Dommelen en Nina van Driel deden het prima op balk met scores van resp. 12.90 en 12.40.  Jazzlyn Krayo had een prima turndag, en zij liet op alle 4 de toestellen prima en stabiel turnen zien. Jazzlyn mocht dan ook, geheel verdiend, samen met haar medeturnster uit Boxmeer de gouden medaille in ontvangst nemen. Op het erepodium werd ze geflankeerd door Saartje Renders, die (uiteraard ook samen met haar partner) het zilver omgehangen kreeg.

Dat de Rooise meiden het goed gedaan hebben bleek wel uit de individuele einduitslag. Bij de beste vijf meiden bevonden zich maar liefst vier Dioscuri turnsters: Saartje op de eerste, Jazzlyn op de tweede (met een miniem verschil van 0.90 punten), Megan op de vierde en Janne op een prima vijfde plek. Mooi gedaan Dioscuri’94 meiden!