Kleuterdiplomagymmen en Clubkampioenschappen


Het was een druk weekend voor Dioscuri en Dioscuri’94! Het begon allemaal op vrijdagavond met de Clubkampioenschappen voor de recreatieturn(st)ers. Op zaterdagochtend gingen de kleuters op voor hun diploma en op zondag stonden de clubkampioenschappen voor de selectiegroepen op het programma. En alsof dat nog niet genoeg was, was er zaterdagavond ook nog een gezellige fuif voor de meiden uit groep 5 en hoger.

Bij de clubkampioenschappen werden de medailles als volgt verdeeld. In de categorie meisjes groep 3 won Alma Shaikh Diab overtuigend het goud, Marijn Karsmakers ging er met het zilver vandoor en Lieke van Zutphen kreeg de bronzen medaille omgehangen. In de categorie meisjes groep 4 was er een gedeelde 1e plaats voor Britt de Ridder en Janne ter Horst. Sophie de Groot werd 3e. Bij de jongens ging de 1e plaats naar Tygo Goossens. Jorn Bergenhuizen werd 2e en Colin Heijmans eindigde als 3e. In de categorie meisjes groep 5 kreeg Marit Ijzendoorn het goud omgehangen. Zilver was er voor Lien van de Sande en het brons ging naar Elize van Kuik. Bij groep 6 ging het Goud, Zilver en Brons naar resp. Corrina Vargas Bonger, Nieke Rongen en Sacha van Dam. In de categorie 7+ won Isis Peters de wedstrijd. Lynn van Eck eindigde als 2e en Yalloe Timmers werd 3e.

Zondags was het de beurt aan de selectieturnsters. Bij de Jong Talent ging in de categorie pre-pre-instap het goud overtuigend naar Esmée van Kuik. Zilver was er voor Cailynn Langenhuijsen. Femke van Rooij ging er met de bronzen medaille vandoor. In de categorie pre-instap won Imke Heemels de wedstrijd. Roos van Hoof volgde haar op de voet en werd 2e. Sylvie van de Oever eindigde als 3e. De titel Clubkampioen Jong Talent ging naar Imke. In de onderbouw werd geturnd op het niveau D2 en op het niveau D1/N3. In de categorie D2 werd Nicci Verheijke 1e. Puk Glorius kreeg de zilveren medaille omgehangen en Lieke de Visscher het brons. Bij de D1/N3 was het goud voor Naomi van der Post. Karlijn Limbourg werd 2e en Lara der Kinderen eindigde als 3e. Nicci werd overall Clubkampioen van de onderbouw van Dioscuri. In de bovenbouw werden de medailles eveneens in twee medaillecategorieen verdeeld. Onder de divisie 5-turnsters werden de medailles als volgt verdeeld: Bente Derks goud, Jindy van den Oever zilver en Birgit Maurix brons. Bij divisie 3/4 ging het goud naar Jade van Vechel. Zilver was er voor Julia van Hoof en Sterre van den Brand werd 3e. Jade won in het bovenbouwklassement en mag zich een jaar lang Clubkampioen van de bovenbouw noemen.

Het was weer een mooi weekend! Turn(st)ers, trainsters en alle andere vrijwilligers: bedankt voor jullie inzet!

Dropbox link:

Alle foto’s op Dropbox, klik hier

Een kleine sfeerimpressie van het weekend: