Regiofinales Valkenswaard


Op zaterdag 24 maart vonden in Valkenswaard de Regiofinales D1 en Divisie 4 plaats. Zondag 25 maart was het de beurt aan de D2 en Divisie 5 turnsters. Namens Dioscuri kwamen in totaal 21 turnsters in actie.

In de categorie Instap wist Lara knap de 5e plaats te behalen. Hoewel de doorstroming naar de Districtsfinales pas later bekend wordt gemaakt lijkt Lara hiermee zeker van een plekje in de Districtsfinale. Hetzelfde geldt voor Evelien, die in de categorie Jeugd 2 na drie toestellen nog op koers lag voor goud maar op het laatste onderdeel (balk) een val moest incasseren en daardoor net naast het podium belandde. Amber, eveneens Jeugd 2, zette met name op sprong een hoge score neer. Een kleine blessure plaagde haar voor een topklassering. Desalniettemin werd Amber knap 8e. Veerle en Keri, beiden Jeugd 1, begonnen hun wedstrijd sterk op het onderdeel brug. Veerle behaalde zelfs de 2e score. Keri blonk verder uit op vloer, met zelfs een losse radslag in haar oefening. Keri werd uiteindelijk 10e en Veerle 14e. Naomi turnde ’s middags in de categorie Pupil 1. Ze turnde een stabiele wedstrijd, wat in een mooie 11e plaats resulteerde. De verassing van de dag kwam tijdens de derde wedstrijd van Noa, Pupil 2. Zij overtrof zichzelf op alle toestellen en werd knap 10e. Bij de Senioren tot slot kwamen Anneke, Elena, Myrne en Jade in actie. Anneke begon uitstekend op sprong, maar kon de wedstrijd helaas niet uit turnen. Elena wel, en liet zien wat een progressie zij heeft geboekt het laatste jaar. Myrne en Jade turnde geen perfecte wedstrijd, maar waren net als in de vorige wedstrijd wel weer aan elkaar gewaagd. Zo erg zelfs dat ze op de honderdste gelijk scoorden. Een mooie gedeelde 7e plaats voor deze dames.

Op zondag was het de beurt aan Puk, Lieke, Nora (Jeugd 1) en Jindy (Jeugd 2). Alle vier turnden ze een goede wedstrijd. Nora werd 16e, Puk 9e en Lieke 8e. Jindy eindigde als 11e. Daarna was het de beurt aan Imke, Nicci (Pupil 1) en Birgit (Junior). Imke en Nicci turnden een goede wedstrijd, maar lieten zeker ook kostbare punten liggen. Imke eindigde, mede door een foutieve sprong, als 36e en Nicci werd uiteindelijk 9e. Birgit turnde wel optimaal en eindigde als 1e-jaars junior knap als 15e. Lindsy, Jip (Pupil 2) en Larissa (Senior) sloten het wedstrijdweekend in Valkenswaard af. Ook hier turnden de Pupillen een goede wedstrijd, maar lieten ze hier en daar kostbare punten liggen en was het Larissa die optimaal turnde (zelfs twee kippen in haar oefening). Doorstroming naar de Districtsfinales zit er voor deze drie dames niet in, maar wat hebben ze het goed gedaan. Alle meiden trouwens!