RECREATIEPLUS WEDSTRIJD DIOSCURI’94 – DE MEERE – SPORTIEF


Het is Paaszaterdag, 31 maart 2018. Buiten straalt de zon. Binnen in Sporthal De Streepen hebben 21 turnsters van Dioscuri’94, Sportief Oss en De Meere Boxmeer zich verzameld voor een onderlinge wedstrijd. De meiden maken deel uit van de Recreatieplus groepen van de deelnemende verenigingen: de meiden die 2,5 tot 3 uur per week trainen.

De turnsters starten met hun warming up terwijl de opzwepende beats uit de luidsprekers knallen. Bestuurslid Wouter Verwaard legt uit: “Dioscuri’94 is dit jaar begonnen met de Recreatieplus groep. Je kunt het zien als een tussengroep tussen het recreatieturnen en het echte wedstrijdturnen. Voor het wedstrijdelement hebben we de handen ineengeslagen met Sportief en De Meere. De oefeningen die de meiden vandaag laten zien komen grotendeels overeen met die van de laagste KNGU wedstrijd divisies. Ook voor ons is dit nieuw en we zijn heel benieuwd hoe de meiden het gaan doen!”.

De wedstrijd is opgezet als teamwedstrijd met 5 teams. Trainster Myrne van den Eertwegh behoudt het overzicht en leidt geroutineerd de wedstrijd in goede banen. De meiden zijn, ongeveer op leeftijd, ingedeeld in gemixde teams van 4 of 5 turnsters. In ieder team zijn dus meerdere verenigingen vertegenwoordigd, wat de wedstrijd een gezellige sfeer geeft. Er wordt met veel inzet en concentratie geturnd, maar ook het plezier en enthousiasme spat er van af. Prima, dat is tenslotte de bedoeling!

Als de magnesiumdampen zijn opgetrokken en al het materiaal gezamenlijk is opgeruimd wordt de einduitslag bekend gemaakt. De drie best presterende teams worden het

podium opgeroepen. Alle deelnemende Dioscuri’94 meiden blijken samen met hun team op het ereschavot plaats te mogen nemen! Het team met Jazzlyn en de beide Isabella’s krijgt het goud omgehangen, op maar 1 punt gevolgd door het team van Nina, Elize, Saartje en Megan. Het brons tenslotte gaat naar het team met Janne en Isis. Met een brede glimlach nemen ze het welverdiende applaus van het publiek in ontvangst. Prima gedaan Dioscuri’94 turnsters, jullie mogen terugkijken op een uitermate geslaagde eerste wedstrijd!