Dioscuri: tweemaal winst, éénmaal verlies in competitie


Afgelopen zondag, 18 maart 2018, vonden in Sint-Oedenrode drie competitiewedstrijden plaats. Het eerste bovenbouwteam nam het op tegen Sportief uit Oss en het tweede bovenbouwteam en D1/N3-onderbouwteam kwamen in actie tegen de turnsters uit Boxmeer.

Het eerste bovenbouwteam won de wedstrijd overtuigend van de dames uit Oss. Elena liet op alle toestellen solide oefeningen zien. Als een van de weinigen viel ze niet van de balk. Amber moest helaas twee keer een val van de balk incasseren. Gelukkig wist ze dat op de andere onderdelen prima te compenseren. Amy liet knap een boogje achterover in haar balkoefening zien. Ook Sterre turnde op balk een nieuw element: loopflik-flak. Myrne moest helaas na twee onderdelen de handdoek in de ring gooien, vanwege de kou die op haar spieren was geslagen. In de individuele rangschikking eindigde Sterre en Amber op de respectievelijk 2e en 3e plaats.

De andere twee teams kwamen uit tegen De Meere. Het onderbouwteam D1/N3 begon op balk. Amy en Lara bleven hier knap staan, Veerle turnde voor de eerste keer een boogje achterover in de wedstrijd en Naomi liet een kaarsrechte handstand zien. Daarna was vloer aan de beurt, waar zowel Keri als Karlijn een hele strakke arabier dubbel flikflak turnden. Op het derde onderdeel, brug, turnde Keri voor de eerste keer een kip aan de lage legger. Ook Kaatje liet een sterk optreden aan de brug zien en Noa turnde een nette salto af. Bij Karlijn lukte het om na de kip meteen door te gaan met de buikdraai. Kortom een goede ‘brugdag’ voor de Rooise turnsters. Op het laatste onderdeel, sprong, liet Amy twee nette overslagen zien en Kaatje een mooie handstandplatvallen. Helaas werd de wedstrijd verloren: 245.810pt voor Dioscuri tegenover 248.850pt voor De Meere.

Het tweede bovenbouwteam begon de wedstrijd op brug, en deed dat niet onverdienstelijk. Evie turnde een hoge salto af en Julia had goed op haar netheid gelet. Op sprong lieten de zussen Paula en Anneke hele hoge half in half uit sprongen aan de jury zien en op balk liet Evelien knap een boogje achterover in haar oefening zien. Op vloer verraste Paula, met een salto voorover direct gevolgd door een loopoverslag. Ook Evie turnde een mooie salto voorover. Dioscuri won de wedstrijd met een minimaal puntenverschil: 172.450pt voor Dioscuri tegenover 172.300pt voor De Meere.

Al met al, een mooie generale voor de Regiofinales die komend weekend in Valkenswaard worden geturnd.