Goud voor Puk en zilver voor Nicci


Op 10 en 11 maart vonden in Asten de voorwedstrijden D2 en 5e divisie plaats. Dioscuri was goed vertegenwoordigd en presteerde boven verwachting.

Dat begon al op zaterdagochtend toen Puk (Jeugd 1) overtuigend het goud in de wacht sleepte. Ook plaatste Puk zich voor drie toestelfinales: balk, sprong en vloer. Een balk-, sprong- en vloerfinaleplaats zijn er ook voor Lieke. De sprongfinale gaat Lieke, na als enige een overslag halve draai te hebben geturnd, zelfs als 1e in. In het algemene klassement moest Lieke genoegen nemen met de 4e plaats (ze kwam 0,025pt tekort voor brons). Nora verraste met een mooie 6e plaats. Ook zij mag zich opmaken voor de Regio- én sprongfinale.

’s Middags was het de beurt aan Bente en Birgit (Junior). Bente liet op sprong twee overslagen aan de jury zien zoals ze die nog nooit eerder heeft gesprongen. Birgit liet juist een mooie balkoefening zien, mét een gelukt bruggetje achterover. Beide dames lieten echter ook wat puntjes liggen en directe plaatsing voor de Regiofinale zat er dan ook niet in. Wel staat Birgit als eerste reserve genoteerd.

Jindy en Janne (Jeugd 2) traden in de 3e wedstrijdronde aan. En niet onverdienstelijk. Jindy overtrof zichzelf. Mede dankzij een schitterende vloeroefening, waarmee ze zich zelfs plaatste voor de toestelfinale vloer, mag Jindy zich gaan opmaken voor de Regiofinale. Ook Janne turnde een nette wedstrijd. Met name op sprong en brug.

De dag werd prachtig afgesloten met zilver voor Nicci (Pupil 1). Naast kwalificatie voor de Regiofinale wist Nicci bovendien drie toestelfinaleplekken te bemachtigen: brug, balk en vloer. En ook leeftijdsgenootje Imke turnde boven verwachting. Toen haar naam als 8e werd omgeroepen voor doorstroming naar de Regiofinale sprak haar gezicht boekdelen: “Ik?”. Ja Imke, je hebt het top gedaan!

Zondags kwamen Pupillen 2 Jip en Lindsy en Senior Larissa in actie. Jip debuteerde en werd meteen 6e. En met ook drie toestelfinales (brug, balk en sprong) mag je het toch wel een zeer geslaagd debuut noemen. Lindsy werd 7e. Ook zij mag naar de Regiofinale. Daarnaast plaatste Lindsy zich voor de brug- én sprongfinale. Op sprong wist ze zelfs de allerhoogste score te behalen. Larissa kwam voor het eerst in de 5e divisie uit en met een gelukte kip op brug mag zij ook naar de Regiofinale. Een super verassing voor deze hard werkende meid!

Meiden, van harte gefeliciteerd. Het was weer een fantastisch weekend voor Dioscuri!