Jong Talent wedstrijd


Afgelopen zaterdag, 3 maart 2018, hebben de Jong Talenten van Dioscuri een wedstrijd geturnd in Boxmeer. Hier namen ze het op tegen de Jong Talent meisjes van De Meere. Voor de meeste meiden was dit hun eerste officiële wedstrijd. Dat maakte het allemaal niet minder spannend.

Juultje Verhoef, Sylvie vd Oever, Imke Hemels en Roos van Hoof, uitkomend in de categorie, pre-instap, turnden een goede wedstrijd. Juultje wist met 15.100pt op de brug zelfs de allerhoogste score van alle Jong Talentjes te behalen. Ook Sylvie behaalde een hoge score op dit onderdeel, 14.600pt. Op balk blonk Imke uit. Van de Dioscuri-talentjes behaalde zij met 12.400pt de hoogste score op het evenwichtstoestel. Roos liet een hele strakke vloeroefening zien aan jury en publiek en wist op dat toestel de hoogste score namens Dioscuri binnen te halen: 13.800pt.

Voor de jongere meisjes, categorie pre pre-instap, was het de allereerste wedstrijd. De groep bestaande uit Esmeé van Kuik, Cailynn Langenhuijsen, Roos Verhappen, Femke van Rooij, Luna vd Berg, Evi Dekker en Anne Dekker begon gespannen, maar vol enthousiasme aan de wedstrijd. Het zag er allemaal keurig uit en met af en toe wat hulp van de trainsters Sterre, Myrne en Marlou maakte ze er een mooie wedstrijd van. Cailynn behaalde met 13.900pt van alle Dioscuri-talentjes zelfs de hoogste score op het onderdeel sprong. Femke en Esmeé volgde haar op de voet, met beide 13.650pt. Ook op brug liet Cailynn zien wat ze in haar mars heeft. Haar brugoefening was goed voor 14.100pt. Luna en Evi lieten eveneens een sterke brugoefening aan jury en publiek zien. Beiden werden beloond met een mooie 13.600pt. Femke wist op de evenwichtsbalk haar zenuwen goed in bedwang te houden en scoorde daarmee de hoogste balkscore van de pre-pre-instappers van Dioscuri. En ook op vloer was het Femke die er samen met Cailynn met de hoogste toestelscore in de categorie pre-pre-instap vandoor ging. Hun oefeningen waren goed voor 13.100 pt. Roos deed niet veel voor hen onder. Haar nette vloeroefening was goed voor 12.900pt. Anne, die nog maar net gestart is in de Jong Talentgroep, liet ook al hele mooie dingen zien. Dat belooft wat voor de toekomst.

Uiteindelijk behaalde de Dioscuri-talentjes een totaalscore van 317.300pt. De Meere won de wedstrijd met een score van 325.250pt. Met een zilveren medaille op zak en een ervaring rijker ging iedereen weer tevreden naar huis.