Voorwedstrijden N3 / Divisie 3


Afgelopen weekend vonden de tweede plaatsingswedstrijden voor de niveaus N3 en Divisie 3 plaats. In Valkenswaard kwamen Karlijn Limbourg (Pupil 1 N3), Julia van Hoof (Junior Divisie 3) en Sterre van den Brand (Senior Divisie 3) in actie. Anouk van den Brand (Junior Divisie 3) kon helaas niet deelnemen. Ze was wel in Valkenswaard om de andere meiden aan te moedigen.

Karlijn, die niet helemaal fit was, begon haar wedstrijd op balk. Helaas moest ze de balk tot twee keer toe vroegtijdig verlaten. En ook op sprong moest Karlijn twee vallen incasseren. Op vloer en rekstok ging het Karlijn daarentegen een stuk beter af. Op rekstok behaalde ze met een 12,250 pt zelfs de 3e score van de 33 turnstertjes. Met een puntentotaal van 48,150 pt eindigde Karlijn uiteindelijk knap op de 8e plaats in het eindklassement.

Tegelijkertijd met Karlijn turnde Julia in de andere baan haar wedstrijd. Ook Julia begon op het onderdeel balk. En met succes. Ze behaalde op dit toestel bijna een punt meer dan tijdens de vorige wedstrijd. Op vloer daarentegen ging het niet zoals gehoopt. Vooral in de afwerking liet Julia behoorlijk wat punten liggen. Op sprong en brug liet ze gelukkig weer zien in de 3e divisie thuis te horen. Julia eindigde met een totaalscore van 42,116 pt keurig op de 12e plaats.

Net als Julia begon ook Sterre sterk aan haar wedstrijd op het evenwichtstoestel, de balk. Met een 10,767 zette zij de 3e score op dit onderdeel neer. Ook op vloer liet Sterre een sterk optreden zien. Voor de eerste keer turnde ze een streksalto voorwaarts, direct gevolgd door een hurksalto voorwaarts als acrobatische serie in haar vloeroefening. Een knappe combinatie. En ook op sprong deed Sterre het goed. Met haar half in heel uit liet ze zien zich terecht voor de toestelfinale sprong geplaatst te hebben. Helaas wist Sterre haar goede vorm niet vast te houden tot het einde van de wedstrijd. Op brug liet ze kostbare punten liggen. Desalniettemin werd Sterre uiteindelijk heel knap 5e.

Voor zowel Karlijn, als voor Julia, Anouk en Sterre is het nu afwachten of hun resultaten uit de 1e of 2e kwalificatiewedstrijd voldoende zijn voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden. Karlijn, Julia en Anouk, die dit jaar alle drie voor het eerst op dit niveau uitkomen hebben in ieder geval bewezen het niveau aan te kunnen. Dames, chapeau!