Voorwedstrijden N3 en Divisie 3


Zaterdagochtend 27 januari traden Karlijn Limbourg (Pupil 1, N3) en Julia van Hoof en Anouk van den Brand (Junioren, Divisie 3) in Tilburg aan voor hun eerste kwalificatiewedstrijd van dit seizoen. Voor alle drie extra spannend, want na hun prachtige prestaties van het afgelopen jaar op regionaal niveau, was het tijd om eens te kijken hoe het de dames een stapje hoger (landelijk) af zou gaan.

Karlijn begon sterk op vloer. Zo goed zelfs dat ze zich op dit onderdeel plaatste voor de toestelfinale later dit seizoen. En ook bij sprong wist ze dit voor elkaar te krijgen. Na een mooie overslag over de pegasus, liet ze een super strakke streksalto zien. Op rekstok viel de score wat tegen. Desalniettemin bleek Karlijn ook op dat onderdeel bovengemiddeld gepresteerd te hebben. En dat gold eveneens voor het onderdeel balk. In het deelnemersveld van 37 turnsters eindigde Karlijn uiteindelijk knap als 11e.

Ook in de andere baan werd door Dioscuri gestart op vloer. Met name Julia wist op dit onderdeel een hoge score te behalen, goed voor een plaatsje in de vloerfinale. Op sprong liet Anouk zien wat ze in haar mars heeft. Met een half in half uit en half in heel uit kwalificeerde Anouk zich terecht voor de sprongfinale. Op brug plaatsten beide dames zich voor de toestelfinale. Dit in tegenstelling tot bij het onderdeel balk, waar Julia helaas een val moest incasseren. Opvallend aan Anouks balkoefening was de originele loopreesprong, die de jury nog even in de boeken deed duiken. In het eindklassement werd Anouk 11e en Julia 7e. Of dit voldoende is voor doorstroming naar de landelijke moet nog blijken, maar zeker Julia maakt een goede kans. Beide dames hebben zich in ieder geval meer dan staande gehouden in hun eerste jaar in de 3e divisie.

Zondags was het de beurt aan Sterre van den Brand (Senior, Divisie 3). Ondanks de groei die Sterre de laatste tijd heeft doorgemaakt had Sterre als gevolg van een misstap tijdens de gym helaas geen goede voorbereiding. Tegen de verwachtingen in begon ze in Tilburg aan de meerkamp. Ze liet een goede vloeroefening met strakke acrobatiek zien. En ook op sprong deed Sterre goede zaken. Een nette half in heel uit en half in half uit leverde haar een 11e plaats op, en dus een plekje in de toestelfinale. Op brug en balk liet Sterre helaas wat punten liggen. Desalniettemin eindigde Sterre keurig in de middenmoot (17e).