Maar liefst vier medailles voor Dioscuri!

Zaterdag 3 en zondag 4 februari vonden in Boxmeer de individuele voorwedstrijden D1 en Divisie 4 plaats.

Evelien, Amber en Evie beten namens Dioscuri het spits af. Alle drie turnden een uitstekende wedstrijd. Evie wist een mooie 10e plaats te behalen. Amber werd 7e en kwalificeerde zich voor de toestelfinales sprong, brug en vloer. Ook Evelien kwalificeerde zich voor de sprong-, brug- en vloerfinale. Haar totaalscore leverde bovendien het goud op! Wat een geweldige prestaties van deze drie talentvolle Jeugd turnsters, die dit jaar voor het eerst in de bovenbouw uitkomen. Bij de senioren kwamen Anneke en Elena op zaterdag in actie. Anneke plaatste zich knap voor de meerkampfinale en de toestel sprongfinale. Elena zit als eerste reserve nog even in de wachtkamer voor de regiofinale.

Ook de tweede dag van het wedstrijdweekend was succesvol voor Dioscuri. In de eerste wedstrijd plaatsten Keri en Veerle (Jeugd 1) zich als 8e resp. 6e voor de finale. Verder veroverde Veerle kwalificaties voor de toestelfinales brug en sprong en stelde Keri een plek in de vloerfinale veilig. Amy viel met een 9e plaats allround en twee 6e plaatsen op vloer en balk nèt buiten de kwalificatieplekken. Instapper Lara werd in haar eerste grote wedstrijd keurig 5e. En met een 4e plek op vloer mag ook zij zich opmaken voor een toestelfinale. Kaatje kon helaas door een enkelblessure alleen brug turnen, maar deed dit keurig. Naomi sleepte bij de Pupillen 1 na een fantastische wedstrijd de gouden medaille in de wacht! Bovendien haalde zij op alle vier de toestellen de toestelfinale. Ontzettend knap! Ook Noa (Pupil 2) bleef niet met lege handen staan. Zij wist zich voor zowel de meerkamp als de balk- en sprongfinale te plaatsen. Bij de senioren stonden er op zondag zelfs twee dames van Dioscuri op het podium. Een historisch moment! Myrne pakte na een prachtige wedstrijd het goud. Zilver was er voor Jade. Myrne kwalificeerde zich bovendien voor de brug- en balkfinale, terwijl Jade zich voor drie toestellen plaatste: sprong, brug en vloer. Ook Paula turnde een goede wedstrijd. Geen finaleplek, maar zeker op balk en sprong liet Paula zien goed mee te kunnen.

Met in totaal 8 kwalificaties voor de regiofinales, 22 kwalificaties voor de toestelfinales en podiumplaatsen voor Evelien, Naomi, Myrne en Jade was het in Boxmeer een meer dan succesvol weekend voor Dioscuri!! Dames, we zijn trots op jullie!