20 en 21 januari: Competitie Wedstrijden Dioscuri


Afgelopen jaren heeft het wedstrijdturnen in Sint-Oedenrode een stevige groei doorgemaakt. In het seizoen 2017-2018 nemen maar liefst 5 teams van Dioscuri deel aan de lokale teamcompetitie. Alle teams kwamen dit weekend in actie.

Op zaterdag wisten de meiden van het D2 (tweede regionale niveau) onderbouw team met ruime cijfers te winnen van tegen Sportief Oss: 247,400 tegen 228,200 punten. Nikki Verheijke eindigde, mede dankzij een formidabel optreden op balk (13,100) op de tweede plaats in de algemene rangschikking. Lieke de Visscher turnde een sterke meerkamp en wist daarmee de derde plek overall te bemachtigen.

Na de succesvolle veldtocht naar Oss was het de beurt aan de andere teams, tegen De Meere in Boxmeer. De wedstrijd van de turnsters van het D1 team en de vijfde divisie bovenbouw tegen De Meere, leverde een mooi spektakel op. Zo lukte bij alle meiden van de bovenbouw de salto op de vloer! Birgit turnde een knappe balkoefening. Trots waren we op Jindy’s radslag en de pirouette van Janne op de balk. Alysha en Birgit scoorden op de brug. En Larissa turnde knap de overslag op de vloer. De onderbouw kampte met de tegenslag voor Kaatje op vloer, die zich goed herstelde en haar oefening helemaal afmaakte. Ook trots bij de balk op Keri’s boogje achteruit,de hoge sprongen van Karlijn, Lara’s handstand en Amy’s schitterende salto afsprong. Bij Veerle lukt alles op de brug: zolendraai, kiep en salto af. Ook de sprongvan Lara en Naomi was top! De competitie werd gewonnen door De Meere, maar desondanks kunnen de meiden terugzien op een prima wedstrijd met mooie progressie.

In de middagwedstrijd lieten de bovenbouwturnsters uit de 3e en 4de divisie zien hoezeer zij gegroeid zijn en welke stappen zij gezet hebben dit seizoen. In het BB-1 team van Dioscuri zag Amy Jones een prima, stabiele wedstrijd beloond met een keurige vierde plaats in het algemeen klassement. Ze eindigde slechts 0,05 punten boven Amber Minten, die met name op Balk en Brug haar dag had en mooie scores neerzette. Razend spannend was de strijd tussen het andere 3de/4de divisie bovenbouwteam van Dioscuri. Hier lieten de dames van Disocuri strijdlust, teamgeest en incasseringsvermogen zien. Elkaar fel aanmoedigend lieten de dames mooie sprongseries en spectaculair balkturnen zien. Helaas net niet genoeg voor de eindzege. Ondanks een knappe eerste plaats van Jade van Veghel in het algemeen klassement pakten ook hier de groen-gelen uit Boxmeer met slechts 0,750 punt verschil de winst.