Dioscuri -Sportief Oss


Op zaterdag 17 december vond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen plaats, voor het D1 en D2 onderbouw (de meiden van 9 t/m 12 jaar) en het Divisie 4 en Divisie 5 bovenbouw  team: de meiden van 13 jaar en ouder. In een vierdubbele competitie wedstrijd namen ze het op tegen Sportief uit Oss.

In de ochtendwedstrijd waren de Rooise en Osser D1 teams op de onderdelen Sprong, Brug en Vloer volledig aan elkaar gewaagd. Op balk echter ging het volledig mis voor de Dioscuri meiden. Het gat van drie punten wat Sportief daar sloeg was tevens het verschil in de einduitslag: 251,55 vs 254,10 pnt. Opvallend bij Dioscuri waren de sterke optredens van Karlijn Limbourg, Amy Pompen en Keri Habraken op vloer, Veerle Dahler en Naomi van der Post op brug, en zusjes Noa en Lara der Kinderen en Kaatje van Wanrooij op sprong. Lara en Naomi gingen er knap met de 1e resp.3de plaats in het eindklassement vandoor.

In de tweede ochtendwedstrijd was het D2 team “on fire”. Hanna Hessels had net als Imke Dirven en Lieke de Visscher een perfecte sprong. Nicci Verheijke en Nora Wijnen waren sterk op vloer, terwijl Jip van Aarle en Lindsy Hagelaars een superscore op balk hadden. Puk Glorius ging er met de 1e plaats in het individuele klassement vandoor. Toen de magnesiumdampen waren opgetrokken bleek Dioscuri D2 de dames uit Oss met 18 punten verschil aan de zegekar gebonden te hebben.

De bovenbouw middagwedstrijd begon voor onze meiden op de gevreesde balk. En wederom: niet het beste onderdeel van de dag voor Dioscuri. De ene na de andere zwart-blauwe turnster maakte onvrijwillig kennis met de matten onder het toestel. Alleen Julia van Hooff bleef staan en zette samen met Evelien den Ouden een mooie score neer. Het gat van 3,5 punten dat hier door de blauw-witten uit Oss gelagen werd kon niet meer worden ingehaald, ondanks hoge punten van Birgit Maurix, Larissa Timp en Jade van Vechel op sprong. Alysha Broeders, Bente Derks en Evie van Bers hadden hun dag op vloer en dit was te zien in de punten. Janne Oerlemans, Jindy van den Oever en Paula Verwaard lieten op de brug een mooie oefening zien. Ondanks dat Evelien den Ouden, Jade van Vechel en Janne Oerlemans de top 3 behaalden  ging bij Div4 de wedstrijd met 1 punt verschil en bij Div5 met bijna 5 punten verloren.