Koppelwedstrijd zaterdag 2 December


Afgelopen zaterdag stond de inmiddels traditionele aftrap van het Dioscuri wedstrijdseizoen op het programma: de onderlinge koppelwedstrijd. Deze wedstrijd is vooral bedoeld om te kijken waar iedereen staat, ter voorbereiding voor de aankomende competitie en individuele wedstrijden. Door loting werden de meiden van wedstrijdgroep A en B gekoppeld. Onder de meiden was de sfeer zoals altijd goed en er werd enthousiast en met veel inzet geturnd. 

In de eerste wedstrijd (onderbouw) turnden Noa, Lieke en Puk voor het eerste een salto als afsprong van de brug, terwijl Veerle en Keri een half in / half uit op sprong lieten zien. Amy maakte een mooi boogje achterover op de balk. Karlijn turnde een mooie oefening op brug . Op de brug deden Lara en Naomi goede zaken, evenals Nicci, Kaatje en Imke op de sprong. Lindsy, Hanna en Jip lieten een mooie vloer oefening zien. Uiteindelijk wisten Lieke de Visscher en Naomi van der Post de eerste plaats te veroveren. Nicci Verheijke, Lara der Kinderen en Kaatje van Wanrooij behaalden de tweede plaats en Veerle Dahler en Lindsy Hagelaars behaalden de derde plaats.

In de tweede (bovenbouw) wedstrijd blinkt Anneke uit op sprong met haar prachtige half in half out techniek (12.250), Julia scoort een mooie 11.800. Ook Janne pakt een mooie score met 10.000, terwijl Larissa  knap 9.800 haalt. Op balk laat Anouk voor de 1e keer een Arabier zien, beloning 10.900. Evelien turnt een nette serie goed voor 10.500, ook Bente turnt haar oefening keurig, 9.300 gevolgd door Birgit 9.200. Op brug is de hoogste score voor Anouk en Bente, 11.500 en 10.100. Ook Amber en Evie scoren mooi, beide 11.300. Op vloer turnen Jade en Bente het netst, 12.600 en 12.000, ook Paula turnt sterk en behaalt hier een verdiende 12.000. Na een leerzame en sportieve wedstrijd volgt de uitslag. Amber Minten, Amy Pompen en Larissa Timp behalen de eerste plaats, gevolgd door Anouk van den Brandt en Janne Oerlemans. Jade van Vechel, Nienke van der Vleuten en Bente Derks eindigen op de derde plek.

Klik hier voor meer foto’s!

De meiden van Dioscuri kunnen vol vertrouwen uitkijken naar het komende wedstrijdseizoen! De komende weken gaan ze weer de trainingshal in om hun oefeningen verder te perfectioneren. Dames, heel veel succes en plezier in de komende wedstrijden!