Regionale toestelfinales Valkenswaard

Het is zaterdag 10 juni. In een volgepakte en warme sporthal de Belleman te Valkenswaard vinden de regionale toestelfinales plaats (regio Brabant Zuid-Oost). Op elk toestel (balk, sprong, brug en vloer) nemen de beste regionale turnsters het tegen elkaar op in een reeks korte, spectaculaire wedstrijden van ongeveer een half uur per ronde. Maar liefst elf meiden van Dioscuri kwamen tijdens deze wedstrijden in actie. Genieten voor het publiek: op de meerkamp wordt immers nog wel eens gerekend en “behoudend” geturnd. In een toestelfinale is dat niet aan de orde en kunnen de turnsters maar één ding doen: in een alles of niets poging gaan voor het podium.

 En alles werd het voor Anouk van den Brand (Jeugd 2 4de Divisie). Als enige in haar categorie liet zij half-in heel-uit sprongen (halve schroef gevolgd door een hele schroef in de tweede fase)  zien. Haar gedurfde technieken werden terecht beloond met goud. Haar dag was helemaal geslaagd toen ze in de volgende ronde op brug het zilver binnen sleepte. Ook Julia van Hoof (Junior 4de Divisie) was in vorm en pakte met een knappe balkoefening het zilver. Eveline den Ouden (Jeugd 1 D1) wist, strak en geconcentreerd turnend als altijd, met twee zilveren medailles (sprong en balk) het Dioscuri succes compleet te maken. Amy Jones (Jeugd 2 4de Divisie) kwam als reserve turnster in actie op vloer, goed voor een tiende plaats. Karlijn Limbourg (Instap D1) en Veerle Dahler (Pupil 2 D1) tenslotte kwamen op vloer resp. brug in actie en wisten daar een 5de resp. 8ste plaats te bereiken.

 In de categorie D2 turnden de Dioscuri meiden verdienstelijk, maar bleef Roois medaillesucces uit. Puk Glorius en Nora Wijnen (Pupil 2 D2) turnden netjes op balk, maar voor beide werd door een val van het tien centimeter brede toestel het podium onhaalbaar (5de en 8ste). Nora mocht ook uitkomen op sprong, wat resulteerde in een 9de plaats. Janne Oerlemans (Jeugd 1 D2) en Lindsy Hagelaars (Pupil 1 D2) zetten prima brugoefeningen neer. Helaas was de concurrentie sterker en vonden de meiden zich terug op plek 9 resp. 8. Lieke de Visscher (Pupil 2 D2) tenslotte had zich voor liefst drie finales geplaatst: vloer, brug en sprong. Ze turnde sterk en gewaagd, maar greep op alle onderdelen net naast een podium plaats: 4de, 6de en wederom 4de.

 Al met al geslaagde en succesvolle kampioenschappen voor Dioscuri. Geweldig gedaan, turnsters en trainsters!