Zilver voor Anouk van den Brand

Zaterdag 24 juni vonden in Kaatsheuvel de Districtsfinales voor de 4e en 5e divisie plaats. De beste 36 turnsters per categorie van de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg streden om de titel Districtskampioen 2017.

Namens Dioscuri kwamen in de eerste wedstrijdronde Birgit Maurix (Jeugd 2, divisie 5) en Amy Jones, Anouk van den Brand en Mikayla Clarke (Jeugd 2, divisie 4) uit. Birgit turnde een stabiele en verdienstelijke wedstrijd. Met name op vloer kwam ze goed uit de verf. Birgit wist uiteindelijk tot een totaalscore van 38,900 pt te komen, goed voor de 34e plaats. In de andere baan turnde Amy, Anouk en Mikayla. Hun wedstrijd begon op vloer. De oefeningen van Amy en Mikayla werden beiden met een score van ruim in de elf punten beloond. De start van Anouk’s oefening was niet zoals gehoopt. De muziek begon halverwege en Anouk raakte van haar à propos. Desondanks wist ze er het beste van te maken en turnde ze al improviserend van de ene hoek van de vloer naar de andere. Anouk turnde keurig alle verplichte elementen en haar oefening werd dan ook, net als die van haar clubgenootjes, met een ruime 11 gewaardeerd. Op naar het tweede toestel, sprong. Mikayla moest helaas een val incasseren na één van haar overslagen. Anouk daarentegen vlóóg over de pegasus. Met twee keer een half in/heel uit wist zij zelfs in de twaalf punten te scoren en lag zij halverwege de wedstrijd op medaillekoers. Op brug lieten de dames alledrie een keurige oefening zien. Helaas werd de opzwaai bij Amy door de jury niet als boven horizontaal bevonden en kreeg zij een half punt aftrek. Ja, het is en blijft een jurysport. Op het laatste toestel, de evenwichtsbalk, wist alleen Anouk te blijven staan. Haar balkscore van 11,150 pt bleek genoeg. Anouk werd 2e! Een ontzettend knappe prestatie, waarmee ze ook promoveert vanuit de 4e naar de 3e divisie. Naast een prachtige zilveren medaille ontving Anouk, ja hoe kan het ook anders in Kaatsheuvel, twee vrijkaartjes voor de Efteling. Een leuke attentie van de organiserende vereniging.

’s Middags was het de beurt aan Junior (Divisie 4) Julia van Hoof. Julia heeft dit jaar ontzettend veel progressie geboekt en een succesvol wedstrijdseizoen achter de rug. Ze begon haar wedstrijd ook nu weer sterk, op het onderdeel sprong. Op brug bleef de score wat achter bij de verwachtingen, maar op balk wist Julia weer in de elf punten te behalen. Julia eindigde de wedstrijd ijzersterk, met een 12,450 pt op vloer. In het eindklassement eindigde ze knap op de 13e plaats.