Freerunning bij Dioscuri’94

Het seizoen bij Dioscuri’94 is weer begonnen! Nieuw in het lesaanbod is Freerunnen. Op woensdag 30 augustus verzamelden zich 30 kids tussen de 10 en 14 jaar in Sporthal De Streepen voor de eerste (proef-)les.

Free running of freerunnen is vooral bekend als straatsport, maar de indoorvariant die Dioscuri’94 aanbiedt is minstens zo uitdagend. Zo spectaculair mogelijk van de ene plek naar de andere en onderweg hindernissen en obstakels nemen: daar gaat het allemaal om! Snelheid wordt gekoppeld aan acrobatiek, fysieke uitdaging, mentale beheersing en controle. Onder begeleiding en in een veilige situatie met valmatten en gymtoestellen worden leuke trucs aangeleerd.

Tijdens de les werd enthousiast gerend, getricked en gesprongen door vooral jongens maar uiteraard ook meisjes! Na een goede warming up werd op drie verschillende parcoursen gewerkt en een begin gemaakt met het aanleren van spectaculaire wall jumps en back flips.

Dioscuri biedt de lessen aan in workshopvorm van elk ongeveer 8 lessen. Volgende workshops worden gehouden in maart en mei. Meer informatie: zie onze website