Regio- en Districtsfinales Someren

Zaterdag 20 mei vonden in Someren de Regiofinales 6e divisie plaats. Zondag 21 mei de Districtsfinales voor de niveaus D1 en D2.

Larissa Timp, Junior divisie 6, kwam namens Dioscuri in actie op de zaterdag. Larissa begon haar wedstrijd op de evenwichtsbalk. Ondanks de nodige zenuwen bleef ze tijdens de radslag knap staan. Bij de pirouette moest Larissa de balk helaas vroegtijdig verlaten. Desalniettemin scoorde Larissa nog 9,200 pt. Het tweede onderdeel, vloer, ging erg goed. Larissa’s oefening werd beloond met 10,450 pt. Een mooie score. Ook op het onderdeel sprong liet Larissa een nette score noteren: 10,250 pt. Larissa maakte haar wedstrijd goed af. Alles lukte tijdens haar brugoefening en verdiend kreeg ze dan ook 10,400 pt. Met een totaal van 40,300 pt werd Larissa knap 10e in het eindklassement.

Zondags tijdens de Districtsfinales streden Karlijn Limbourg, Puk Glorius, Lieke de Visscher, Nora Wijnen en Evelien den Ouden op het hoogste podium in de categorie D1/D2. De beste 28 turnsters per leeftijdscategorie uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg namen het tegen elkaar op. ‘s Ochtends was het al heel vroeg de beurt aan Karlijn, die liet zien goed mee te kunnen in de top van de Instap D1. Met een totaalscore van 52,375 pt kwam Karlijn slechts 0,325 pt tekort voor de bronzen medaille. Ze werd knap 5e. Puk, Lieke en Nora traden ’s middags aan in de categorie Pupil II D2. Ze startten ijzersterk op balk. Alledrie wisten ze te blijven staan op het zenuwentoestel. Vooral Lieke wist haar optimale vorm goed vast te houden, wat uiteindelijk resulteerde in een hele mooie 8e plaats. Puk eindigde op de 21e plaats en Nora op de 25e plaats. D1-Jeugdturnster Evelien sloot de wedstrijddag af in Someren met een keurige 13e plaats. Met name de turnsters uit de regio Limburg zorgden voor flinke concurrentie. Desalniettemin heeft Evelien dit jaar zeker haar visitekaartje afgegeven in de D1.