Clubkampioenschap Dioscuri 2017

Zondag 28 mei vonden bij hoge temperaturen de clubkampioenschappen voor de selectieturnsters van Dioscuri plaats.

In de strijd om de titel Clubkampioen D1 kwam met name Keri goed uit de startblokken. Zij behaalde maar liefst 14.200 pt. Op balk waren het Karlijn, Naomi en Evelien die uitblonken, met allen 14 punten of hoger. Amy scoorde goed op brug, terwijl Veerle heel knap voor het eerst een zolendraai in haar brugoefening turnde. Noa behaalde een nette 13.500 pt op sprong. Uiteindelijk ging het brons naar Naomi, het zilver naar Amy en de titel Clubkampioen D1 naar Karlijn.

De wedstrijdgroep van Dioscuri kent dit jaar een recordaantal bovenbouwturnsters. Vijftien meiden namen het tegen elkaar op. Het ging er sportief aan toe en er werden veel nieuwe elementen geshowd. Amy liet een hoge salto achterwaarts op vloer zien, Julia een hele schroef, en Larissa een nieuwe sprongencombinatie: wisselloopsprong loopsprong. Ook op sprong werden nieuwe elementen geprobeerd. Elena liet een half in half uit zien en Anneke turnde een half in heel uit. In de medaillecategorie Divisie 5/6 ging het goud uiteindelijk naar Bente. Birgit won het zilver en brons was er voor Larissa. In de categorie Divisie 3/4 was het goud voor Anouk, het zilver voor haar zus Sterre en het brons voor Jade. Anouk behaalde van het totale bovenbouwteam de hoogste totaalscore en mag zich een jaar lang clubkampioen van de bovenbouw van Dioscuri noemen.

’s Middags was het de beurt aan de D2 en Jong Talent. Ondanks het warme weer werd door iedereen goed geturnd. Het was een spannende wedstrijd waarbij het verschil in de details zat. Nora greep met 48,800 pt net naast de medailles. Lieke werd met 48,950 pt derde, Lindsy met 49,050 pt tweede en Clubkampioen D2 werd Puk.

In de categorie Jong Talent tot slot was de spanning bij de jonge meiden van de gezichtjes af te lezen. Maar ze hadden zeker ook plezier en genoten volop. Trots lieten ze zien wat ze allemaal wel al niet geleerd hebben dit jaar. Lara turnde een prachtige salto vanuit de trampoline, terwijl Fay een hele mooie handstand platvallen liet zien. Juultje en Kaatje turnde met name op vloer erg netjes. Op balk was het Imke die verraste. Roos turnde overall het sterkst. Zij werd met volle overtuiging Clubkampioen van de Jong Talent, gevolgd door Lara en Imke.