Dioscuri sluit competitie af met tweemaal winst!

Afgelopen zondag 14 mei waren de laatste competitiewedstrijden voor de Dioscuri-turnsters. De meiden uit de D1 en D2 namen het op tegen turnvereniging Sportief uit Oss.

Namens de D1 kwamen Karlijn Limbourg, Naomi van der Post, Noa der Kinderen, Keri Habraken, Amy Pompen, Amber Minten, Evi van Bers en Evelien den Ouden in actie. De twee instappertjes Karlijn en Naomi turnden allebei super goed op de balk. Ze bleven beiden bij de koprol staan en behaalden scores van respectievelijk 14,500 pt en 13,600 pt. Noa, Amber en Evie lieten sterke brugoefeningen zien. Amber zelfs met een kip aan de hoge legger. Keri en Amy scoorden hoog op het onderdeel sprong, waar Keri een huizenhoge streksalto liet zien. En ook Evelien was weer goed in vorm. Op vloer scoorde ze maar liefst 15,100 pt. Amber deed niet veel voor Evelien onder. Zij werd beloond met 14,900 pt voor haar vloeroefening. Op alle toestellen turnden de meiden een goede wedstrijd. De overwinnging ging overtuigend naar Dioscuri (269,450 tegenover 261,050 van Sportief). Evelien eindigde in het individuele klassement op de 1e plaats, Karlijn werd 2e en Amber deed ook weer goed mee: zij werd knap 4e.

Imke Dirven, Nicci Verheijke, Lindsy Hagelaars, Hanna Hessels, Lieke de Visscher, Puk Glorius, Jindy van den Oever, Alysha Broeders en Janne Oerlemans gingen de strijd aan tegen het D2-team van Sportief. De dames zorgden voor een mooie overwinning. Dioscuri scoorde maar liefst 315,850 pt tegenover 302,150 van Sportief Oss. Janne blonk met name uit op sprong. Ze behaalde maar liefst 14,050 pt voor haar overslagen. Ook Nicci sprong zichzelf naar een hoge score (13,400 pt). Op balk wist Hanna zichzelf te overtreffen door voor het eerst haar hele oefening op de balk te blijven staan. Ook Lindsy turnde stabiel op de evenwichtsbalk. Op brug lieten Imke, Jindy en Alysha hun kwaliteiten zien. Alysha turnde een mooi hoge buikdraai en bij Jindy lukte het ophurken. Op de vloer tot slot waren het Puk en Lieke die hoog scoorden. Puk zelfs 15,400 pt. Overall wist Puk de hoogste score bij elkaar te turnen en daarmee de 1e plek. Lindsy werd 2e en Lieke behaalde een mooie 3e plaats.

Daarmee zitten de competitiewedstrijden erop. Het wedstrijdseizoen echter nog niet: de Clubkampioenschappen staan nog voor de deur, en ook enkele individuele wedstrijden staan nog op het programma.