Sterre van den Brand op halve finale NK

Zondag 7 mei, tijdens de voetbalwedstrijd Excelsior – Feyenoord om de landstitel, meldde Sterre zich in Rotterdam voor de halve finale NK turnen dames 3e divisie. Met de slechts 5,5 uur per week die ze bij Dioscuri traint een hele knappe prestatie om op dit podium te mogen aantreden. Volop genieten dus, was de inzet!

Als allereerste van Dioscuri in het spiksplinternieuwe wedstrijdpakje dat BonFloor in de meivakantie nog heeft gemaakt, en aangemoedigd door haar familie en door vrienden die geheel onverwacht helemaal naar Rotterdam waren gekomen voor Sterre, begon Sterre haar wedstrijd op sprong. Daar werd ze meteen met een dilemma geconfronteerd. Gaan voor kwalificatie voor een landelijke sprongfinale of gaan voor de meerkamp? Uiteindelijk besloot ze om het af te laten hangen van de eerste sprong: half in, heel uit. Die voerde ze technisch heel zuiver uit, maar wel maakte Sterre twee grote stappen bij de landing. Te riskant om nog voor de toestelfinale te gaan, dus toch nog maar een tweede half in, heel uit. Dit keer een hele strakke met slechts één stap. Gemiddelde: 12,050 pt. Een hele goede start van de wedstrijd.

Op naar brug. Daar steeg Sterre letterlijk boven zichzelf uit. Een keurige oefening afgesloten met een huizenhoge salto halve draai af. Werkelijk prachtig om naar te kijken! De score viel echter wat tegen: een 10,600 pt. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat echter helemaal nog niet zo’n verkeerde score. Slechts zeven meisjes wisten hoger te scoren.

Door naar de evenwichtsbalk, waar het inturnen heel stabiel verliep. Tijdens de wedstrijd verloor Sterre echter één keer haar evenwicht. Helaas een val. Sterre maakte haar balkoefening wel goed af en eindigde met een nette twistsalto. Resultaat: 9,900 pt.

Tot slot de vloer. Het toestel waar Sterre normaal het minst gespannen voor is, maar vandaag toch wel het meest. Sterre heeft de laatste paar weken (vrijwel) niet kunnen trainen vanwege een enkelblessure. Een verre van optimale voorbereiding dus. Toch voelde het inturnen goed en besloot Sterre haar volledige vloerprogramma te turnen. Alles of niets. En dat werd beloond: 11,900 pt.

Sterre eindigde in het all-roundklassement met een puntentotaal van 44,450 pt knap als 8e. De beste 6 kwalificeerde zich voor het NK volgende week in Almelo. Op sprong en vloer eindigde Sterre als 4e. Een prestatie om trots op te zijn en weer een prachtige ervaring rijker!