Zusterstrijd bij Dioscuri

Op zaterdag 22 april traden in Sporthal De Streepen de twee Bovenbouwteams van Dioscuri tegen elkaar aan in competitie verband. De onderlinge sfeer was prima, maar tegelijkertijd was het duidelijk dat geen van beide teams wenste te verliezen.

 Zeker in het begin ging de strijd gelijk op. Ook in de competitie wordt een meerkamp (vloer, brug, balk en sprong) afgewerkt, en na twee van de vier toestellen hielden de teams elkaar praktisch in evenwicht. Daarna was het echter gedaan met de weerstand van het dapper strijdende tweede team. Teveel individuele fouten maakten dat het eerste bovenbouwteam met ruim tien punten verschil (224.20 om 214.15) er met de winst vandoor ging. De eerste drie plaatsen individueel waren voor Anouk van den Brand, Julia van Hoof en Amy Jones.

 Mooi was het om te zien dat ook deze oudere meiden nog steeds progressie boeken. Zo liet Nienke van der Vleuten voor het eerst een streksalto in haar vloeroefening zien. Anneke Verwaard turnde voor het eerst een salto met halve draai als afsprong van de brug. De altijd spectaculair turnende Julia van Hoof tenslotte oogstte applaus voor haar salto achteruit met hele schroef. Al met al een prima voortzetting van het wedstrijdseizoen voor de Dioscuri meiden!