Clubkampioenschappen Dioscuri’94

Op vrijdag 21 april was Sporthal De Streepen het sfeervolle decor van de clubkampioenschappen voor recreatieleden van Dioscuri’94. En weer een nieuw record kon genoteerd worden: meer deelnemers dan ooit, maar liefst 98, streden in vijf categorieën om de titel van Clubkampioen 2017. Voor een volle tribune werd met veel plezier en inzet geturnd.

In groep 3 wist Suze Ketelaars met maar liefst 35.45 punten de gouden medaille te veroveren, net voor de eveneens sterke Babette Wielens (zilver) en de bronzen Janne Vervoort. Elin de Baaij, Jazzlijn Krayo en Quinty Peters misten in deze categorie maar net het podium.

Net als vorig jaar ging Elize van Kuik er met het goud vandoor (37.70!), dit keer in groep 4. Saartje Renders die vorig jaar net naast een medaille greep, wist dat dit jaar goed te maken met een zilveren plak. Demi de Gruiter tenslotte pakte net voor Julia van de Laar, Lien van der Sande en Marit IJzendoorn het brons. Elize pakte met haar torenhoge score eveneens de titel van Onderbouwkampioene Dioscuri’94.

In groep 5 maakte Corrina Vargas Bongers haar favorietenrol waar. Zij wist met 45.60 punten Nieke Rongen en haar zus Samanta en Jente Kastelijn voor te blijven. De laatste twee scoorden beiden 43.80 en mochten beiden met een bronzen plak naar huis. Megan van der Beek, de onderbouwkampioene van vorig jaar, Iris van Druenen (vorig jaar brons) en Jill van de Wetering deden het prima, maar vielen net buiten de prijzen.

In groep 6 lag met het vertrek van Lindsey Hagelaars naar de wedstrijdgroep van Dioscuri de wedstrijd geheel open. Lisa van den Hurk greep haar kans en beklom met 43.90 pt de hoogste tree van het ereschavot. Shaunté van Boxmeer pakte het zilver, maar net voor Kiki Merkx. Fenne van der Pasch, Lynn van Eck, Yalloe Timmers en Kirsty van den Akker turnden goed, maar kwamen net te kort voor eremetaal.

In groep 7+ tenslotte pakte Sophie van de Laar met een schitterende 45.10 het goud, waarmee ze de eveneens sterk turnende Isis Peters en Anne Kluijtmans naar de tweede resp. derde plek verwees. Lexus den Hollander, Pleun van de Merbel, Laura van den Hurk en Maud van Vugt eindigden achter dit trio binnen een punt van elkaar.

De titel van Bovenbouwkampioene Dioscuri’94 ging hiermee naar Corrina Vargas Bongers.

Al met al een prachtig en geslaagd kampioenschap! Vrijwilligers, dank voor jullie bijdrage en alle deelnemers gefeliciteerd met jullie prima prestaties!

https://www.dropbox.com/sh/gjdwnrcfmxuh2lg/AADV1eR-C4KoUOKNhpT6S3Gja?dl=0