Dioscuri – De Meere

Zaterdag 15 april 2017, dé grote dag voor de Jong Talentjes van Dioscuri. De allereerste wedstrijd voor Kaatje van Wanrooij, Lara der Kinderen, Roos van Hoof, Juultje Verhoef, Imke Hemels en Fay Janssens. Extra vroeg wakker, kriebels in de buik, haren in een strakke vlecht en vooral veel zin in deze speciale turn-ochtend.

De jong talentjes namen het in sporthal de Streepen op tegen twee teams van turnvereniging De Meere uit Boxmeer. Het was wel even wennen, voor het eerst met zoveel publiek en met een echte jury, maar de meisjes hebben het prima gedaan. Mede dankzij Lara, die maar liefst 14 punten op vloer scoorde, wisten de talentjes van Dioscuri het onderdeel vloer zelfs te winnen. Op brug presteerde Roos goed (12,800 pt). Kaatje en Juultje deden het prima op de evenwichtsbalk (10,100 en 9,800 pt). En op sprong gooiden Imke en Fay hoge ogen (Imke 12,450 pt en Fay 12,550 pt). Eindresultaat voor de Dioscuri-talentjes: een mooie derde plaats, met slechts één punt verschil achter De Meere 1. De verdiende eerste plaats was voor het team De Meere 2.

Kaatje, Lara, Roos, Juultje, Imke en Fay kregen een mooie bronzen medaille. En wat waren ze trots! Ze hebben voor het eerst mogen proeven aan het wedstrijdgevoel en waren met name onder de indruk van de opkomst: op muziek, onder luid applaus en voor het eerst in het Dioscuri wedstrijdpakje. Dat smaakt naar meer!

Na de Jong Talent kwam ook het Dioscuri D1 team tijdens dit Paasweekend thuis in actie. Zij namen het op tegen De Meere 2 D1 uit Boxmeer. Amber Minten, Amy Pompen, Evelien den Ouden, Evie van Bers, Keri Habraken, Naomi van der Post, Noa der Kinderen en Veerle Dahler kwamen in actie. Noa liet een hele goede balkoefening zien en behaalde voor het eerst in haar turncarriere boven de 13 punten op dit onderdeel (13,100 pt). Veerle deed het ondanks haar enkelblessure erg goed op brug en balk, op beide onderdelen behaalde ze 13,400 pt. Voor Amber was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze liet een mooie vloeroefening zien, goed voor 13,300 pt. Keri (13,900), Evie (13,500) en Evelien (13,900) behaalde eveneens mooie scores op vloer. Naomi (12,950) en Amy (13,000) zetten een mooie sprongscore neer. Helaas ging ook hier de winst naar De Meere: 273,500 pt tegenover 264,200 voor Dioscuri.